SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

El belga Teuns, nou líder després de fructificar una nombrosa escapada

Triomf d’etapa del manxec Jesús Herrada

Jesús Herrada celebra la victòria a Ares del Maestrat.

Jesús Herrada celebra la victòria a Ares del Maestrat.EFE/JAVIER LIZÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jesús Herrada (Cofidis) va guanyar ahir la sisena etapa de la Vuelta després de guanyar-li el mà a mà a Dylan Teuns (Bahrain-Mérida), l’altre supervivent d’una nombrosa escapada i que es va emportar el premi de ser el nou líder de la general.

Malgrat que era David de la Cruz (Ineos) el més ben col·locat a la general, Teuns va atacar en el moment precís i va deixar enrere la resta però emportant-se Herrada. Amb l’atac final, el manxec es va adjudicar l’etapa i Teuns, a 7 segons, el mallot roig.

Una caiguda va provocar l’abandó d’alguns dels favorits com el colombià i Nicolas Roche

Tots dos van atrapar durant la pujada final a Ares del Maestrat Nelson Oliveira i Tsgabu Grmay, que anaven al capdavant, i quan ja estaven sols Herrada va atacar amb força per deixar anar Teuns i donar el triomf al seu equip i venjar el seu germà José, amb la mel als llavis a l’etapa anterior. Teuns era conscient que tenia el mallot roig de líder. Va insistir i insistir, donant menys importància a l’etapa i més quan Herrada va tensar la corda. El belga té ara 38 segons de marge sobre De la Cruz i un minut sobre Miguel Ángel Superman López (Astana). Darrere, en un grup de favorits que va entrar a 5:44 minuts, no hi va haver gaire moviment. L’únic que va atacar va ser Tadej Pogacar (UAE) per aconseguir una distància considerable, tot i que finalment només va esgarrapar dos segons al gran grup en què van entrar Superman López amb Nairo Quintana i Roglic. No van poder acabar alguns aspirants a la general. Una caiguda al quilòmetre 105 va provocar els abandons de Nicholas Roche i Víctor de la Parte, així com de Rigoberto Urán i Hugh Carthy, cosa que va deixar molt tocat el seu equip, ja que també van caure Sergio Higuita i el nord-americà Tejay van Garderen, que seguiran amb molèsties. Avui la setena etapa sortirà d’Onda i arribarà a Mas de la Costa (183,2 km), una jornada de muntanya amb un final exigent. Amb una primera part senzilla, s’encadenaran dos ports de tercera categoria i un altre de segona, es pujarà el Puerto del Salto després d’un descans i després el Mas de la Costa, mur de 4,1 km al 12,3% de pendent mitjà i trams al 22,5%.

tracking