FUTBOL COPA LLEIDA

L'EFAC, campió de Lleida

Conquereix el trofeu a Mollerussa i destrona el Borges || Malgrat el marcador i la diferència de categoria, hi va haver una final igualada que va decidir Cheikh amb 3 gols als últims cinc minuts

L’EFAC celebra la consecució de la Copa Lleida després de la victòria davant del Borges, ahir al Municipal de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

L’EFAC va destronar el Borges del títol de campió de Lleida. Els almacellencs es van adjudicar ahir el torneig a Mollerussa per un voluminós marcador (4-1) que no fa justícia a com d’igualada va ser la final disputada amb el conjunt de les Garrigues. De fet, va ser Cheikh qui va haver d’aparèixer per desnivellar-la a favor seu amb un hat-trick en tres minuts –entre el 86 i el 88–.

Des del principi, l’EFAC va portar la iniciativa i va imposar el ritme, fet que es va traduir en possessions llargues que aviat van tenir efecte. Al minut 11, Imaz rebia una passada llarga a l’esquena de la defensa i, només davant de Xammar, mesurava molt bé els temps per superar-lo amb un tret amb l’esquerra (1-0). Deu minuts després, Pato va estar a pocs centímetres que el domini roig-i-negre veiés augmentada la renda al marcador. El lateral dret de l’EFAC va provar sort des de gairebé quaranta metres amb un xut que va donar al pal i va sortir disparat en paral·lel a la línia de gol, sense arribar a depassar-la. Durant els minuts següents, els de Mariani van continuar fent notar la seua superior categoria, encara que el Borges va estar a l’altura tothora. A prop de la mitja hora, una internada per la banda va arribar a peus de Joel, que, dins de l’àrea i després d’una sèrie de rebots, va batre Chiné i va restablir l’empat (1-1). A l’última fase del primer temps, de fet, el Borges va avançar la línia de pressió i va començar a frustrar els plans de l’EFAC, que va veure com els de Cazorla gaudien d’aproximacions.

Després del descans, va pujar la intensitat encara que el nombre d’ocasions va descendir. El Borges va reclamar l’expulsió d’un futbolista roig-i-negre per una falta dura i també un penal a favor seu, però el cert és que, malgrat la igualada, a falta d’un quart d’hora per al final, l’EFAC va posar una marxa més a la recerca del gol. I en comptes d’un, en van arribar tres i amb la mateixa firma. Cheikh va estar encertat al caçar un rebot a l’àrea després d’un mal rebuig de Xammar per marcar el 2-1, va anotar el tercer, assistit per Imaz, i va segellar la victòria amb una conducció després d’una recuperació seua, batent el porter per sota i brindant a l’EFAC la Copa Lleida.

“El resultat és inflat, però hem merescut guanyar” Ismael Mariani, entrenador de l’EFAC, va dir després d’aconseguir la Copa Lleida que “el partit ha estat igualat, i encara que per ocasions i possessió hem merescut guanyar, el resultat és inflat”. En aquest sentit, va dir que el Borges “té molt a dir aquesta temporada”.