SEGRE

BÀSQUET MUNDIAL

La Xina dóna llicència per somiar

Estats Units, sense les seues estrelles de l’NBA, permet a altres seleccions aspirar al títol de campió || La selecció espanyola, una de les candidates, obre avui la fase de grups contra la feble Tunísia

La selecció espanyola parteix com una de les aspirants a aconseguir el títol mundial.

La selecció espanyola parteix com una de les aspirants a aconseguir el títol mundial.NPHOTO/ALBERTONEVADO/FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaga de lesions i renúncies que ha afectat totes les seleccions, especialment als Estats Units, presenta un Mundial de bàsquet més obert, encara que la campiona segueix amb el paper de favorita, seguida molt més de prop per un grup que aspira a assaltar el tron a partir d’avui.

El Team USA més terrenal, que hi assisteix sense grans estrelles, permet somiar a altres aspirants a l’or com Sèrbia, França i Espanya, que també s’hi presenten sense els respectius líders Milos Teodosic, Thomas Heurtel i Pau Gasol. Tampoc es poden descartar les candidatures de països com la sempre competitiva Argentina, la Grècia de Giannis Antetokounmpo i les versions de Lituània, el Canadà i Austràlia, equips liderats en molts casos per estrelles de l’NBA. Tots ells també lluitaran per una de les set places directes per als Jocs Olímpics de Tòquio, que aconseguiran els primers dos països europeus i americans i els representants d’Àsia, Àfrica i Oceania que acabin en primer lloc dels seus continents. El Mundial amb més seleccions de la història (32) es jugarà fins al 15 de setembre en vuit grups distribuïts per tot Xina. La primera fase inclou vuit grups de quatre equips cadascun, dels quals els dos primers passaran a la segona amb els resultats anteriors. Dels quatre grups que es formin sortiran els vuit finalistes de quarts que lluitaran per ficar-se en la lluita de les medalles, l’escenari de les quals serà el Wukesong Sports Arena.

La selecció espanyola debuta avui (14.30, Cuatro) amb un duel assequible davant Tunísia, campiona de l’Àfrica i que no disposa de prou arguments per inquietar l’equip de Sergio Scariolo. Dos anys després del bronze de l’Eurobàsquet d’Eslovènia, Espanya torna a una gran competició i ho fa sense el retirat Juan Carlos Navarro ni Pau Gasol, que es perd el Mundial per lesió. Sense els dos grans referents de l’època més exitosa de la història, l’equip estatal es basarà en Marc Gasol, cridat a ser el líder dins i fora de la pista. Després d’unes molèsties estomacals que li van impedir disputar els dos últims amistosos, el pivot ja està a punt per al debut. També està recuperat el capità Rudy Fernández, que no va jugar contra Rússia per precaució i ha de ser un altre dels referents, igual que Ricky Rubio. El base ha completat una sensacional gira de preparació, afegint un bon cabal anotador a les sempre destacades prestacions defensives i ara ha de ratificar aquest pas endavant en competició oficial. També hi haurà el lleidatà Pierre Oriola en la seua segona gran cita. Avui els espera la Tunísia de Salah Mejri, exjugador del Madrid i actualment als Dallas Mavericks, i de l’escorta Michael Roll.

tracking