BÀSQUET MUNDIAL

Espanya debuta amb una victòria còmoda

Ricky Rubio lidera el triomf de l’equip en la primera jornada del Mundial || Tunísia es va enfonsar després del descans

Ricky Rubio, en una acció del partit d’ahir contra Tunísia, en la primera jornada del Mundial de la Xina.EFE

La selecció espanyola va exhibir les virtuts davant de Tunísia en la que va acabar sent una plàcida estrena mundialista, contra un campió africà que, tot i que va aguantar fins al descans, es va veure dominat en una segona part per emmarcar, que deixa grans sensacions a l’equip espanyol (101-62).

Els dubtes inicials dels espanyols, que els van posar per sota al final dels primers deu minuts i només els van permetre una renda de tres punts al descans, van aclarir després del pas per vestidors, quan van posar en pràctica el seu millor bàsquet. El parcial del tercer quart, 30-8, va deixar liquidat l’encontre.

Va tornar a brillar Ricky Rubio en la direcció i a l’encarar el cèrcol i també van estar especialment inspirats Sergio Llull, Pau Ribas, Juancho Hernangómez i Marc Gasol, si bé va sobresortir la tasca de conjunt sobre les individualitats.

Ja de sortida, Ricky Rubio va prolongar el seu excel·lent moment de forma i va exhibir el seu catàleg de recursos en atac. Després del 7-0 inicial semblava que tot arrancava sota control al ritme que marcava el nou base dels Phoenix Suns. Espanya es veia superior i es mirava en defensa buscant la velocitat per les seues sortides, encara que va començar a concedir massa cistelles fàcils que van permetre el despertar tunisià. El primer quart va acabar 16-17 i, encara que en el segon va millorar Espanya, es va arribar al descans amb 42-39.

Un parcial d’11-0 en l’arrancada del tercer quart va començar a aclarir el panorama. Hi va contribuir la gran defensa dels homes de Sergio Scariolo, que va frenar les escomeses tunisianes i va aconseguir el monopoli del rebot.

Amb el campió de l’Àfrica fora del partit, tot va ser molt més fàcil (69-47, min 30). En l’últim acte va seguir el festival des del perímetre i Espanya va tancar el debut amb un 101-62 convincent. Ara ja espera Puerto Rico, el rival de demà.

Els favorits no fallen i Estats Units juga avuiLa primera jornada del Mundial no va oferir sorpreses, ja que els favorits no van fallar en el debut. Al Grup A l’amfitrió, Xina, va superar Costa d’Ivori per 70-55, i al Grup B Rússia, tot i que amb algun conflicte, es va imposar a Nigèria per 82-77 i Argentina va vèncer Corea 95-69. Al Grup D Sèrbia va escombrar Angola (105-59) i Itàlia va fer el mateix amb Filipines (108-62). Estats Units debuta avui al Mundial davant de República Txeca (14.30).