SEGRE

ESQUÍ OBITUARIS

Últim adéu a Blanca

Familiars, amics i admiradors en el vetllatori de la medallista olímpica, el cos sense vida de la qual va ser trobat dimecres || Va ser incinerada ahir a Pozuelo

Lola, una de les germanes de Blanca Fernández Ochoa, va anar al vetllatori amb familiars i amics.

Lola, una de les germanes de Blanca Fernández Ochoa, va anar al vetllatori amb familiars i amics.EFE/ FERNANDO ALVARADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Blanca Fernández Ochoa va acomiadar ahir al tanatori de Cercedilla la medallista olímpica, el cos sense vida de la qual va ser trobat dimecres a la serra madrilenya. “Estan tots trencats. Hem tingut dies molt llargs i ara estem acomiadant-nos d’ella”, va assenyalar el portaveu familiar, Adrián Federighi. La capella ardent de l’esquiadora es va obrir a familiars, amics, veïns i admiradors per donar l’últim adéu a una de les pioneres de l’esport femení espanyol.

Abans de les 9.00 ja es trobaven a les portes del tanatori els dos fills de Fernández Ochoa, Olivia i David Fresneda, així com la seua germana Lola. “Pocs comentaris podem fer, estem acomiadant Blanca, estem tots centrats en aquest comiat. És l’últim dia que la tindrem aquí entre nosaltres”, va afirmar la família.

El portaveu va avançar, a més, que la família no ha rebut cap resultat de l’autòpsia i que les cendres de l’esportista, que va ser incinerada a Pozuelo, descansaran a Siete Picos, en una data que escolliran els familiars de Blanca.

“Blanca era una persona neta d’ànima, d’esperit, plena de vida”

Coral Bistuer, campiona olímpica en taekwondo, va definir la seua amiga Blanca com “neta d’ànima, d’esperit i plena de vida.” L’exjugador de bàsquet Juan Antonio Corbalán va manifestar que “els que coneixem aquesta família hem de donar-los aquest puntet de suport que necessiten en aquest moment”. “Blanca era gran i sempre romandrà en el cim del nostre record”, va dir el periodista Matías Prats. Una de les germanes de l’exesquiadora, Paula, va dir que “el llegat és indubtable. És inqüestionable que Blanca és una llegenda. Però de veritat ens agradaria que la recordessin com a persona. Era meravellosa”. Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), va afegir que “Blanca va ser la primera dona espanyola medallista olímpica però per a mi el resultat no és pensar en la medalla sinó en com es va aconseguir”.

tracking