BÀSQUET MUNDIAL

Espanya presenta candidatura al títol

Supera Sèrbia, una favorita a l’or, i passa a quarts com a primera de grup || Polònia serà el seu rival demà

Juancho Hernangómez, jugador de la selecció espanyola, anota malgrat la falta de Boban Marjanovic.NPHOTO/ALBERTO NEVADO/FEB

La selecció espanyola va firmar ahir una sòlida victòria davant de Sèrbia (81-69) en l’últim compromís de la segona fase del Mundial, que li va garantir el liderat del grup, tot després d’un xoc en el qual va firmar els seus millors minuts del torneig per citar-se demà, a quarts, amb Polònia (15.00, Cuatro). En el partit més transcendental, Espanya va oferir la seua millor cara per materialitzar els seus millors minuts, encara que abans va haver de reposar-se a un inici en bloc de l’equip balcànic (6-13). Malgrat l’encert en les transicions defensives, als espanyols els costava superar la pressió sèrbia i colpejar des del perímetre, un fet que va corregir el primer triple de Ribas, que va començar, a l’inici del segon quart, a despertar-se. La tàctica de Scariolo va donar els primers fruits i el quadre estatal es va atansar amb un triple de Rudy i una altra cistella després de recuperació que el va deixar a un punt. El temps sol·licitat per Djordjevic no va frenar la reacció i Claver va tornar a posar els seus davant. El 15-2 de parcial evidenciava la superioritat espanyola. Només Bogdanovic, amb 14 punts al descans, mantenia amb vida Sèrbia. Dos tirs de tres de Rubio aconseguien establir el màxim avantatge i una renda de 8 punts acomiadava el partit al descans (45-37). La intensitat d’una ambiciosa Espanya no es va desplomar després del pas pels vestidors i Sèrbia, trasbalsada, va començar a baixar en prestacions. La impotència balcànica va quedar personalitzada, sobretot, en un Jokic que va abandonar el partit al cap de pocs minuts de la represa al ser eliminat per dos tècniques. Gasol, molt més participatiu, va establir el 59-40. Abans del final del període, els de Djordjevic es van atansar lleugerament (67-56). Sèrbia ho va intentar de totes les maneres possibles, però Espanya no es va deixar sorprendre i es va garantir no creuar-se amb EUA fins a la hipotètica final, encara que per això el quadre nord-americà ha de guanyar avui Brasil.

“Continuem avançant amb humilitat”

Sergio Scariolo, seleccionador espanyol, va destacar després del triomf davant de Sèrbia que el seu equip avança “amb humilitat però sense eufòries” al Mundial i que només té al cap el partit de quarts davant de Polònia. “Continuo pensant que els serbis són els millors amb Estats Units i nosaltres anem amb humilitat i agafant confiança. Per a nosaltres fer 81 punts és un grandíssim assoliment.” “La serietat del vestidor és molt contagiosa”, va afegir Scariolo.