SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Kuss guanya i Roglic es consolida

El nord-americà corona en primera posició el cim d’El Acebo i l’eslovè fa un altre pas cap a la victòria a Madrid || Valverde també es manté ferm i segueix segon a la general

El nord-americà Sepp Kuss, saludant el públic en el moment d’arribar a la meta.

El nord-americà Sepp Kuss, saludant el públic en el moment d’arribar a la meta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xocant les palmes amb els aficionats, eufòric i esbufegant, es va presentar el nord-americà Sepp Kuss (Jumbo Visma) com a vencedor al cim asturià d’El Acebo, on el seu company eslovè Primoz Roglic i Alejandro Valverde van reforçar el mallot roig i el segon lloc de la general, respectivament.

El primer gran assalt a Astúries va donar a conèixer les habilitats escaladores de l’americà Kuss, un noi de 24 anys nascut a Durango (Colorado), que va pujar com un coet i en solitari les temibles rampes d’El Acebo, on es va anar recreant xocant les seues mans amb les dels aficionat fins a creuar la meta com a guanyador de la quinzena etapa, que va sortir de Tineo fins a completar 154 km.

L’etapa no va provocar canvis en el podi, que cada vegada té més difícil Nairo Quintana

Va sorgir Kuss de l’escapada del dia i es va desenganxar en la pujada final. Va fer inútils per 38 segons els intents del portuguès Ruben Guerreiro (

Katusha

) i del britànic Tao Geoghegan. En el grup de favorits es van desenganxar Roglic i Valverde en els últims 6 quilòmetres i junts van arribar a 2.14 del vencedor, però 40 segons abans que Pogacar i Supermán López i 1.36 sobre Nairo Quintana.

D’aquesta forma Roglic va fer un altre pas per vestir-se de roig a Madrid. Un líder sòlid i imbatible, l’únic que va poder contestar a l’atac que va llançar Valverde a 6,2 de meta.

El murcià s’encoratja amb el pas dels dies i va reforçar també la seua segona plaça de la classificació general, encara a 2.25 de l’eslovè.

Van donar mostres de flaquesa la resta del grup de favorits, aquesta vegada lluny dels capitostos de la Vuelta. L’eslovè juvenil Tadej Pogacar es va enganxar a Superman López i junts van pujar de costat en una lluita ja iniciada pel tercer esglaó del podi. Van fer taules i el jove avantatja el colombià en 17 segons, tots dos a 3.42 i 3.59 respectivament del mallot roig. Pitjor li va anar a Nairo Quintana, incapaç de posar-se en els xocs, ni en la de Roglic i Valverde, aliats fins a meta, ni en l’altra. S’allunya a la general a 5.09, condemnat a lluitar per altres objectius, com provar de guanyar una etapa.

L’entrada a la muntanya asturiana va tenir l’al·licient que tres dels quatre ports eren inèdits. Els atacs constants van formar una fuga de 17 homes en la primera pujada a El Acebo (primera; 8,2 km al 7,1 per cent), cosa que ja va permetre augurar una etapa moguda.

Avui es disputa la setzena etapa, entre Pravia i l’alt de La Cubilla, de 144,4 km.

tracking