La selecció supera el tràmit

Goleja les Illes Fèroe, el rival més dèbil del grup, i manté el ple de victòries camí de l’Euro || Rodrigo va marcar els dos primers gols, mentre que Paco Alcácer va sentenciar amb dos més

Els jugadors de la selecció espanyola celebren el primer gol, obra de Rodrigo.

Els jugadors de la selecció espanyola celebren el primer gol, obra de Rodrigo.DAMIÁN ARIENZA/EUROPA PRESS

La selecció espanyola va superar ahir (4-0) les Illes Fèroe amb dos gols de Rodrigo i dos més de Paco Alcácer, en el partit corresponent al grup F de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2020. Espanya va jugar sense gràcia durant la primera meitat, sense generar excessives ocasions contra un rival teòricament inferior. Va avisar Suso als 10 minuts després d’una gran jugada personal a la línia de fons, des del costat dret i servint la pilota cap enrere perquè disparés Dani Parejo. Sense punteria, el rebuig va caure als peus de Rodrigo i aquest va enviar el llançament al cos d’un defensa rival. No van fer gaire esforç els jugadors de Robert Moreno per obrir el marcador, per mediació del mateix Rodrigo en una jugada amb polèmica. Després d’un atac embolicat, des de terra i a l’esquena dels centrals va arribar una passada a Oyarzabal, que va cedir l’esfèric a l’ariet valencianista, que era al costat del basc havent partit des de fora de joc, per acabar rematant a les xarxes l’1-0. Abans d’arribar al descans, Espanya només va protagonitzar una oportunitat més de perill. Va ser, això sí, una doble acció que va incomodar el porter Nielsen. Primer ho va intentar Thiago, amb una bonica volea des de la frontal i a la sortida d’un córner. Tot seguit, el mateix centrecampista del Bayern va centrar a l’àrea perquè Rodrigo rematés de cap per sobre del travesser.

El davanter es va rescabalar tot just tornar dels vestidors, rubricant el seu segon gol amb un cop amb l’esquerra creuat des del costat de dret. El xut del 19 va tocar a la cuixa esquerra de Heini Vatnsdal i això va provocar que la pilota portés una trajectòria encara més ascendent, fora de l’abast d’un Nielsen que més tard va desbaratar les poques ocasions que van seguir el 2-0.

Espanya va jugar sense gràcia a la primera meitat, però l’entitat del rival va permetre moltes arribades

Hauria pogut retallar distàncies l’equip visitant, a l’equador de la segona part, però David De Gea ho va evitar. El qüestionat porter del Manchester United es va reivindicar en l’única ocasió en què va haver de treballar. Després d’una errada colossal de Sergio Ramos, que va perdre la pilota i l’hi va regalar a un rival en zona compromesa, De Gea va treure la cama dreta per guanyar el mà a mà i impedir que Illes Fèroe anotés el gol de l’honor. Vorejant el minut 90, Alcácer va materialitzar el 3-0, rematant a boca de canó una assistència de l’omnipresent Thiago des de la banda dreta.

Amb els illencs tocats anímicament, el davanter del Borussia Dortmund va arredonir el voluminós marcador amb el 4-0, ja en temps afegit, gràcies a un cop de cap a l’àrea petita i a centrada del lateral José Luis Gayà des del costat esquerre.