SEGRE

FÓRMULA 1 GP ITÀLIA

Leclerc torna Monza a Ferrari

El monegasc va sumar el primer triomf per a la Scuderia a Itàlia des que ho va fer Fernando Alonso el 2010 || També és la segona victòria consecutiva en el Mundial per al pilot

El monegasc Charles Leclerc celebra la victòria a Monza aixecant el puny al podi.

El monegasc Charles Leclerc celebra la victòria a Monza aixecant el puny al podi.EFE/EPA/DANIEL DAL ZENNARO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monegasc Charles Leclerc va encadenar ahir la seua segona victòria en el Mundial, i la segona de la seua carrera, i va tornar a pujar Ferrari dalt de tot del podi del traçat de Monza, una cosa que no succeïa des que ho va aconseguir Fernando Alonso el 2010.

Leclerc dóna així un cop sobre la taula en un GP d’Itàlia en el qual l’altre pilot de la Scuderia, el pentacampió del món Sebastian Vettel, va tenir un dia horrible arribant a ser doblat pel seu company d’equip.

El Ferrari de Sebastian Vettel va sortir humiliat de Monza al ser doblat pel seu company d’equip

Després d’una bona sortida del monegasc, que va aconseguir defensar la seua posició de privilegi davant dels atacs dels Mercedes de Hamilton i Bottas, va ser Sebastian Vettel qui va protagonitzar el gran incident de les primeres voltes.

L’alemany va sortir de la pista en la volta sis i es va carregar el canadenc Lance Stroll (Racing Point) al tornar a la pista, la qual cosa li va comportar una penalització de 10 segons de stop and go que el va deixar a l’última posició de la graella i li va arruïnar la cursa.

També va ser un dia negre per a Carlos Sainz (McLaren) per un error quan anava en sisena posició. El madrileny va encadenar el seu segon abandó consecutiu al marxar-li una roda de davant després d’un pit stop.

Al capdavant de cursa, Leclerc es va beneficiar de la bona estratègia del seu equip, que el va deixar de nou manant després del pas per boxs. El del Principat, a més, va aconseguir resistir la constant pressió de Hamilton, amb pneumàtics més tous, per superar-lo fins quan restaven només deu girs per a la bandera de quadres, moment en què Hamilton va sortir de la pista.

El britànic va tornar a pista en tercera posició, just darrere del seu company d’equip, Bottas, que aprofitant el seu millor ritme va assetjar el monegasc en el tram final de la carrera.

Tanmateix, Leclerc va aconseguir aguantar la posició d’honor per sumar a la bandera de quadres la seua segona victòria consecutiva i acabar amb la sequera de Ferrari davant del seu públic.

El Top 10 de la cita el van completar Bottas, Hamilton, l’australià Daniel Ricciardo (Renault), l’alemany Nico Hulkenberg (Renault), el tailandès Alexander Albon (Red Bull), el mexicà Sergio Pérez (Racing Point), l’holandès Max Verstappen (Red Bull), l’italià Antonio Giovinazzi (Alfa Romeu) i el britànic Lando Norris (McLaren). La pròxima carrera serà el dia 22 a Singapur.

tracking