SEGRE

TENIS COMPETICIÓ

Un lleidatà lidera el rànquing estatal de tenis de majors de 80 anys

Antonio Carreño, de 82 anys, lidera per primera vegada el rànquing estatal de majors de 80 anys i ocupa el 24è lloc del món || Ascendeix a la primera posició al guanyar un torneig a França

Antonio Carreño ja és el millor jugador d’Espanya entre els majors de 80 anys.

Antonio Carreño ja és el millor jugador d’Espanya entre els majors de 80 anys.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antonio Carreño és el millor jugador de tenis d’Espanya en la categoria de més de 80 anys. Aquest balaguerí de 82 anys s’ha situat per primera vegada al capdavant del rànquing estatal al conquerir un torneig a França, el Perigueux Open BNP Paribas Seniors, cosa que li va permetre sumar 400 punts amb els quals desbanca Félix Candela de la primera posició. Al rànquing mundial de la categoria ocupa el vint-i-quatrè lloc.

Carreño ha aconseguit per primera vegada aquesta posició després de superar sengles operacions als genolls i d’un any i mig sense competir. L’any 2018 va tornar a les pistes i va participar en dotze tornejos, dels quals va arribar a la final en vuit i en va guanyar quatre: Sabadell, CT Barcino, Valldoreix i Marbella. Va ser un bon retorn a la competició, ja que aquell any es va proclamar campió de Catalunya, tant en individuals com en dobles.

Considera que Roger Federer és el millor jugador de la història i afegeix que Rafa Nadal “és un heroi”

“La majoria de les competicions que faig són a Catalunya, però últimament també competeixo a Aragó, Múrcia, Andalusia, Balears i, a nivell internacional, en tornejos d’Itàlia i França”, explica.

Aquest any, fins a la data, ja ha jugat onze tornejos i ha aconseguit la victòria al Torneig Roberto Vizcaíno, al CT Turó de Barcelona, i ha estat campió d’Espanya de dobles i subcampió a l’individual. Al Perigueux, el lleidatà es va imposar a la final al francès Jean Ducosson per 2-6, 6-3 i 10-7. Al partit de semifinals es va imposar al també francès Jacques Rivolier, per 6-3, 4-6 i 10-3, i a la ronda de quarts va eliminar Claude Cottret per un doble 6-2. Aquest mes competirà al torneig de Valldoreix i fins a finals d’any als de Gandia, Marbella i La Manga.

Sobre el tenis actual, Carreño defensa que el millor jugador és Roger Federer. “És el més complet que he vist mai. Federer ho té tot, físic, tècnica i un gran servei. Per a mi és el millor jugador de tenis de la història.” També valora la trajectòria de Rafa Nadal, que després de guanyar als Estats Units la matinada de diumenge a dilluns (vegeu la pàgina 22), acumula dinou títols de Grand Slam. “Per a mi Rafa Nadal és un heroi, perquè sense tenir un servei tan poderós com Federer o Djokovic, ho compensa amb un gran físic i corrent molt. Amb el seu servei, Federer i Djokovic ja surten amb un avantatge de 30-0.”

Per arribar al nivell on és actualment, Antonio Carreño es cuida molt i va a sessions de fisioteràpia setmanalment. Per això agraeix la feina del doctor Àlex Puerta, que el va operar dels genolls, i al personal de Fisalud, a més de Diputació i l’ajuntament de Balaguer: “Sense ells seria impossible competir a aquest nivell.”

Va jugar amb el Balaguer que va ascendir a Tercera Antonio Carreño no va començar a jugar a tenis fins als 43 anys i abans d’agafar una raqueta, ja havia destacat en el futbol. Va ser porter al CF Balaguer i va formar part de la històrica plantilla que, el 1957, va aconseguir el primer ascens a Tercera divisió en la història del club. “Van construir una pista de tenis a la urbanització en la qual jo vivia”, explica. “A finals dels 70 vaig començar a jugar i el 1980 m’hi vaig aficionar i vaig començar a participar en competicions.” Disputa entre deu i quinze tornejos a l’any.

tracking