SEGRE

TENIS US OPEN

Nadal fa gran la llegenda

Conquereix el títol de Grand Slam número 19 després de guanyar a Nova York i es queda a un del rècord de Federer || També té a l’abast recuperar el número 1

Rafa Nadal sosté el trofeu guanyat a Nova York, el títol número 19 de Grand Slam.

Rafa Nadal sosté el trofeu guanyat a Nova York, el títol número 19 de Grand Slam.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal va conquerir la matinada de diumenge a dilluns el títol del US Open, quart al seu palmarès, últim Grand Slam de la temporada, gràcies a una maratoniana victòria per 7-5, 6-3, 5-7, 4-6 i 6-4 contra el rus Daniïl Medvédev, amb la qual cosa el balear ja té 19 títols de Grand Slam al palmarès, i es queda així a un sol entorxat del suís Roger Federer, que en té 20 i és el jugador més premiat de la història en aquesta estadística.

Flushing Meadows va vibrar per enèsima vegada amb Nadal, que va aguantar l’empenta de l’adversari en el set inaugural i que després es va veure sorprès per la resistència de Medvédev. Així, el de Manacor va aconseguir el seu títol gran número 19 després de veure com el rus li igualava un 2-0 inicial i després de remuntar l’heroica, en un gran partit, en el cinquè i definitiu set, que havia començat a favor del jove rus. A més, el balear es va convertir en el primer jugador que guanya cinc grans una vegada travessada la barrera dels 30 anys. Pel que fa a Nova York, a aquesta corona cal sumar-li les que va guanyar el 2010, 2013 i 2017.

Rafa Nadal s’ha col·locat molt a prop del número 1 mundial, que segueix en possessió del serbi Novak Djokovic, i fins i tot podria recuperar-lo en les properes setmanes sense jugar, ja que no defensa punts d’aquí a final de temporada. El seu triomf a Nova York, afegit a l’eliminació del balcànic a vuitens, ha retallat a tan sols 640 punts la diferència entre els dos, una distància que va arribar a superar els 4.500 punts fa tot just tres mesos. Medvédev se situa quart al rànquing.

Nadal, que es va posar a plorar al guanyar el títol, va dir: “Sempre dic el mateix: m’encantaria ser el que més títols ha guanyat, però no ara no hi penso ni jugaré a tenis pensant-hi. Jugo a tenis perquè m’encanta el tenis. El tenis és més que els Grand Slams, necessito pensar en la resta de coses”, va explicar davant dels mitjans. Va afegir que només li preocupa el present en “un dia per gaudir”. “Així ho he fet durant tota la meua carrera. Si no, no seria on sóc avui amb totes les lesions que he tingut. Necessito adaptar el meu joc als meus problemes i metes per continuar sent competitiu”, va analitzar. També va enviar un missatge de suport al seu amic Karim Alami, un jugador marroquí que recentment va perdre el fill en un accident de trànsit.

tracking