BÀSQUET MUNDIAL

Espanya supera Polònia i es classifica per a semifinals

Situada entre les quatre millors 13 anys després i a un pas dels Jocs de Tòquio

Ricky Rubio i AJ Slaughter disputen una pilota durant el partit de quarts del Mundial.NPHOTO/ALBERTONEVADO/FEB

La selecció espanyola jugarà, 13 anys després, unes semifinals del Mundial al superar Polònia, que va demostrar que és una de les revelacions del torneig (90-78). Espanya va sumar el sisè triomf i es manté invicta a l’espera de conèixer el rival a les semifinals, que sortirà avui de l’Austràlia-R. Txeca. A més, va fer un pas quasi definitiu per entrar als Jocs, ja que es classificaran els dos primers d’Europa. Rubio va prendre les regnes en atac per contrarestar l’encert inicial dels polonesos i el primer quart va acabar amb un incert 22-18 favorable als homes de Scariolo. Va irrompre a la pista un letal Juancho Hernangómez. Desfermat en cada acció, va sumar 12 punts en 3 minuts que van impulsar els seus fins a obtenir una renda de 10 després d’una cistella llunyana de Rudy Fernández. Ells dos van liderar l’atac espanyol i, amb tres triples cada un a la primera meitat, van propiciar un domini que hauria pogut ser superior si no hagués estat per algunes imprecisions finals (46-41). Semblava que Ponitka es despertava a la represa amb el primer triple, però va respondre per partida doble Rudy. Es van viure els millors moments dels espanyols i als darrers 10 minuts es va arribar amb una cistella del lleidatà Pierre Oriola sobre la botzina (67-58). Polònia va poder ajustar l’electrònic i, quan semblava que 5 punts de Willy Hernangómez donarien tranquil·litat als jugadors de Scariolo, una nova empenta liderada per Slaughter va ficar la por al cos (76-72). Però fins aquí va arribar la resistència polonesa. Espanya es va llançar a buscar el duel amb dos providencials triples de Rubio, a qui va prendre el relleu Willy Hernangómez com a principal argument ofensiu. Els seus 12 punts al quart van pesar com una llosa per a un rival que s’havia quedat sense pólvora i va firmar la rendició.