SEGRE

FUTBOL PRIMERA CATALANA

Efac i consistori d'Almacelles, a mata-degolla

Almacelles retira les tanques publicitàries del camp al considerar que són diners per al primer equip || El club al·lega que és per a la base i tornarà les aportacions als que ho demanin

A la dreta, les tanques publicitàries retirades del camp municipal d’Almacelles.

A la dreta, les tanques publicitàries retirades del camp municipal d’Almacelles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’EFAC i l’ajuntament d’Almacelles estan a mata-degolla des que el club va anunciar que el primer equip es traslladava a Lleida per jugar els partits al camp de l’Atlètic Segre i entrenar-se al col·legi Terraferma, argumentant que era el consistori el que els feia fora, mentre que l’alcalde Josep Ibarz considera que tenien decidit anar-se’n i han enganyat empresaris i aficionats de la localitat. L’últim episodi es va produir ahir després del comunicat que va emetre l’EFAC en el qual mostra queixes perquè l’ajuntament ha retirat les tanques publicitàries del camp que, segons el club, són aportacions per al planter, i per la seua banda el consistori creu que són per al primer equip, que ja no està a la localitat.

Segons el club, “després de comunicar l’ajuntament que el primer equip no podia utilitzar les instal·lacions municipals, es va explicar als col·laboradors [patrocinadors] que la seua aportació aniria a l’esport de base i a les noves iniciatives que el club vol portar a terme aquest any (...) Però, malgrat els esforços de l’entitat, l’ajuntament va insistir que havíem de retirar les tanques”.

Els patrocinadors podran recuperar-les i si les volen tornar a utilitzar es fixarà en breu una taxa municipal

Per la seua banda, l’alcalde Josep Ibarz va assenyalar en declaracions a aquest diari que “com que el president de l’EFAC [Joan Bosch] no va retirar les tanques publicitàries, tal com se li va notificar el 16 d’agost i que se li donava un termini de deu dies, hem procedit a retirar-les [va ser el dimarts dia 10] com a conseqüència de la marxa del primer equip, que estarà gestionat per empreses privades”.

Més discrepàncies. El club assegura que eren 7.000 els euros que recaptava per tanques publicitàries i que, si algun patrocinador no se sent identificat a l’anar-se’n d’Almacelles, se li tornarà l’aportació. Ibarz va reaccionar dient que eren gairebé 30.000 els euros que va presentar el club per aquests ingressos a l’assemblea del juny.

L’ajuntament estudia crear una escola municipal de futbol el 2020 Els equips de la base de l’EFAC seguiran jugant a Almacelles aquesta temporada, tot i que l’alcalde Josep Ibarz va advertir ahir que “veurem com es gestiona i si considerem que no és la forma adequada no descartem crear una escola municipal de futbol”. A més, l’ajuntament ofereix recuperar la seua tanca publicitària a les empreses que així ho sol·licitin i, en el cas que vulguin donar suport a l’escola o a altres equip del municipi, s’establirà ben aviat un preu públic. L’EFAC va al·legar perquè no es retiressin les tanques que les pilotes es perdrien fora del recinte i oferia blanquejar totes aquelles que no fossin per a l’escola de futbol.

tracking