Eva Ribalta i Pol Guillén repeteixen triomf a Térmens

El guanyador masculí supera el rècord de la prova i s’embutxaca 182 euros

Moment de la sortida de la cursa, celebrada ahir a Térmens.

Moment de la sortida de la cursa, celebrada ahir a Térmens.ITER5

Eva Ribalta i Pol Guillén van repetir ahir a la XXXIII Cursa de la Diada de Térmens la victòria que ja van aconseguir l’any passat, en una de les proves més veteranes del calendari lleidatà i que va tornar a demostrar la seua capacitat de convocatòria i nivell de qualitat. Va reunir vuit-cents atletes, el màxim que permet l’organització, l’Associació Cursa de la Diada de Térmens (Acudit) i l’ajuntament de la localitat. A més de la carrera de 10 km, la cita incloïa una carrera Ekiden, el XV Campionat de Policies i Bombers Terres de Ponent, una caminada i carreres infantils.

El campió masculí, Pol Guillén (CA Manresa), a més de repetir el triomf que ja va aconseguir el 2018, ho va fer batent el seu propi rècord de la prova, la qual cosa li va valer el premi de 150 euros, més un euro extra per segon rebaixat, és a dir, 32 euros més. El seu rècord, marcat l’any passat, estava en 32:41 i ahir va guanyar la cursa amb 32:09. El van acompanyar al podi Ricard Pastó (Xafatolls), segon amb un temps de 32:51, i Aleix Sierra tercer (Pedala.cat), amb 34:09.

Eva Ribalta, campiona l’any passat, va repetir victòria, però ho va fer sense superar el rècord que té ella mateixa des del 2016, que és de 38:22. Ahir va guanyar amb 39:07, la segona posició va ser per a Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), amb 39:11, i tercera va ser la independent Georgina Gómez (41:13).

Pel que fa a la carrera Ekiden, en què dos rellevistes es reparteixen a parts iguals els 10 quilòmetres de la cursa, hi van competir 25 equips. La carrera també ha tingut un costat solidari i un euro de cada inscripció s’ha destinat a la lluita contra malalties infantils.