SEGRE

BÀSQUET MUNDIAL

Espanya s'enfronta avui a Austràlia a la recerca d'una plaça a la final

L’altra semifinal la juguen Argentina-França

Jugadors de la selecció espanyola, en un dels partits.

Jugadors de la selecció espanyola, en un dels partits.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola masculina de bàsquet provarà de batre avui Austràlia a les semifinals del Mundial de la Xina (10.00/Cuatro), per assegurar-se una nova medalla, la dinovena de la seua història, la segona en una Copa del Món i la primera per a la considerada la millor generació sense el concurs de Pau Gasol. L’altra semifinal la juguen Argentina i França (14.00). La final serà diumenge (14.00).

Estats Units, apartat per França de la lluita per les medalles, també va perdre ahir contra Sèrbia

Sens dubte, l’aparició del pivot de Sant Boi i de la resta de júniors d’or va canviar la història del bàsquet espanyol, que des del salt el 2001 a l’Absoluta dels jugadors que van fer història amb el títol mundial de la seua categoria el 1999 i l’arribada de nous valors, ha guanyat dotze metalls. Aquests èxits tenen un denominador comú: tots van ser amb Pau Gasol jugant el torneig. L’actual jugador de Portland Trail Blazers ha estat el gran emblema al segle XXI de l’equip i, a més d’aquest Mundial de la Xina, el pivot no va ser a la cita mundial del 2010 a Turquia ni a l’Eurobàsquet 2005 de Sèrbia i Montenegro. En cap de les dos la selecció espanyola no va pujar al podi.

De la mateixa manera que als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, Austràlia i Espanya s’enfrontaran per una medalla en una semifinal que es preveu igualada per la qualitat de les dos plantilles i la trajectòria que han tingut durant el torneig, en què es mantenen invictes. En aquella ocasió, Espanya es va penjar el bronze en els últims instants d’un partit vibrant (89-88).

D’una altra banda, Estats Units, després de veure’s apartat per França de la lluita per les medalles, lluitarà per la setena posició –un fracàs històric– després de perdre ahir contra Sèrbia (94-89). República Txeca, per la seua part, va vèncer Polònia 94-84 i lluitarà pel cinquè lloc.

tracking