SEGRE

DEPORTES

Ansu fa de Messi

Fati va estrenar titularitat davant del València i ho va agrair anotant el primer gol al minut i 54 segons i donant l’assistència a De Jong en el segon || Luis Suárez reapareix marcant dos golassos davant d’un equip xe en què debutava Albert Celades

Gerard Piqué va anotar un dels gols després d’un tret de Griezmann.

Gerard Piqué va anotar un dels gols després d’un tret de Griezmann.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va passar per sobre del València (5-2) en un partit redó per als culers gràcies a l’exhibició del jove Ansu Fati, la jove perla blaugrana de 16 anys que es va encarregar de resoldre l’envit en els deu primers minuts, secundat a la segona meitat per la fam i l’afany de Luis Suárez, autor d’un doblet que va matar el conjunt xe.

Debutava Albert Celades al Camp Nou. Ho va fer seguint el llibret de Marcelino. De fet, només va introduir un canvi –Paulista per Diakhaby– respecte a l’últim encontre que el tècnic asturià va dirigir davant del Mallorca. Un onze fiable per enfrontar-se a un rival sense Suárez, a la banqueta, ni Messi, però amb Ansu Fati desbocat. Als seus 16 anys i 10 mesos, el guineà es va convertir en el jugador més jove a debutar com a titular amb la samarreta blaugrana. L’equip d’Ernesto Valverde no troba a faltar Leo Messi quan juga al Nou Camp. L’absència de l’argentí no va impedir la millor versió d’un Barça que ha trobat una nova estrella amb edat juvenil: Ansu Fati. L’emergent africà ha caigut dret. Ahir a la nit, gol i assistència per rebre en massa l’aplaudiment del públic culer.

L’equip barcelonista va tenir en la fragilitat defensiva l’única pega, tot i que va millorar Griezmann

Amb 16 anys i 318 dies, és el més jove a ser titular com a blaugrana i a marcar al Camp Nou

Una nova estrella truca a la porta del primer equip blaugrana, tant és així que Valverde s’ha saltat un esglaó amb Fati, que ha passat directament del juvenil al primer equip. El guineà va obrir el compte als dos minuts amb una rematada exacta a passada de De Jong. El Camp Nou va embogir i el xaval va obrir els braços en senyal d’incredulitat. La seua nit daurada no va acabar aquí, ja que Fati va regatejar i regatejar fins que va aconseguir una pilota sensacional per a De Jong. El del planter li va tornar el regal a l’holandès i va confirmar la seua notorietat en un Barça que deixava més que tocat un València sense arguments. La destitució de Marcelino a tres dies del duel no va ajudar en la preparació. Celades va fer el que va poder donant continuïtat a la idea del tècnic asturià, però res va sortir com havia dissenyat. Tan sols una acció aïllada de Rodrigo i Gameiro va acabar amb el gol que va donar vida als valencianistes. Massa rèdit per al València. El francès va definir amb qualitat i només el suspens del VAR va impedir donar aquesta empenta als xes tot i retallar distàncies.

En la segona meitat, el Barça va posar una marxa més per traduir el domini a l’electrònic i així ho va fer amb més presència d’Antoine Griezmann. L’exmatalasser es va carregar l’equip a l’esquena i va generar més perill a la frontal. Un tret seu, que no va atrapar Cillessen, va permetre a Piqué col·locar el 3-1 en una acció entremaliada.

A partir d’aquí, i amb la presència de Luis Suárez per Ansu Fati, el matx va morir per als visitants. El davanter uruguaià es va inventar la quarta diana amb un xut des de la frontal, prèvia temptativa exquisida, i va marcar el cinquè amb un cop amb la dreta ajustat a vuit minuts per al final. La golejada era un fet per al Barça, mentre que el València només volia que acabés el partit.

Tot i així, el substituït Maxi Gómez va aconseguir tancar el partit amb el definitiu 5-2 en una acció per la banda esquerra que va connectar a l’àrea petita. Res ja no importava en un encontre tenyit de color blaugrana i amb un clar protagonista: un nen de 16 anys que es diu Ansu Fati.

La fragilitat defensiva va ser l’única pega en un partit notable del vigent campió que, a més, va aprofitar la derrota de l’Atlètic per reduir distàncies amb el líder.

Gerard Piqué va anotar un dels gols després d’un tret de Griezmann.

Gerard Piqué va anotar un dels gols després d’un tret de Griezmann.EFE

tracking