SEGRE

BÀSQUET LLIGA CATALANA LEB

El Pardinyes, històric finalista

Supera el Girona, botxí del Força Lleida, i avui jugarà pel títol al Barris Nord davant del Prat || Dos triples de Duch i Rubín de Celis van decantar un emocionant duel entre dos LEB Plata

Carlos Gasque i David McCulloch intenten evitar el llançament d’Antonio Hester.

Carlos Gasque i David McCulloch intenten evitar el llançament d’Antonio Hester.JAVI ENJUANES/POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes disputarà avui la final de la Lliga Catalana LEB en la seua primera participació en el torneig, al superar ahir el Girona, botxí de l’ICG Força Lleida a la fase prèvia, per 72-83. L’equip de Gerard Encuentra s’enfrontarà a les 19.00 al Barris Nord al campió, Prat, que a la semifinal va batre l’Hospitalet.

El CB Pardinyes va començar dominant i amb un gran encert des de la línia exterior, especialment de Lobaco. Els lleidatans es van mantenir al davant en tot moment i un altre triple de Gasque va ser l’encarregat de tancar el primer quart (11-17). El conjunt local va continuar amb el seu particular festival de triples i amb tres més d’Adrià Duch, McCulloch i Gerard Rodríguez es va situar amb un marge d’onze punts (15-26). Tanmateix, el Girona va començar a ficar-se en el partit gràcies a l’encert de Sevillano i Albert Sàbat, que havia començat a entonar-se. El Pardinyes es va mantenir amb una renda mínima i Hester es va encarregar de tancar el primer període amb un triple, cosa que va ajustar el marcador fins al 38-39.

Els de Gerard Encuentra van anotar 16 triples de 33 intents per aconseguir una classificació històrica

Després del pas pels vestidors, els gironins van començar a manar en el marcador cobrant-se algunes personals i va passar a dominar per 51-45. L’encontre es va igualar de nou amb dos triples de Gasque i el tercer quart va acabar amb un igualat 58-57 per als gironins.

Un altre triple de Gasque va obrir el quart definitiu, però hi va respondre ràpidament el Girona amb dos de Sàbat i Moreno. El botxí del Força Lleida greixava la màquina de cara als minuts decisius, que afrontava amb sis punts de marge (66-60). Però llavors va aparèixer Davis assumint el paper de líder, i els lleidatans van aconseguir remuntar i situar-se al davant a falta de poc més de tres minuts per al final del duel. Sevillano va replicar amb dos tirs lliures, però el Pardinyes mantenia el peu a l’accelerador amb un llançament exterior de Rubín de Celis i dos tirs lliures de Duch per al 68-73. Un altre cop va respondre el Girona, i va mantenir les opcions amb un triple de Sevillano, però aquí va acabar qualsevol resistència d’un dels favorits de la LEB Plata. Nou tir exterior de Duch i un altre de Rubín de Celis, que deixaven el duel vist per a sentència amb el 71-79. McCulloch va contribuir a augmentar la diferència i finalment l’Ilerdauto Nissan Pardinyes va acabar superant el rival per 11 punts (72-83).

Els jugadors d’Encuentra van destacar per l’encert exterior, amb 16 triples, i Rubín de Celis va acabar sent el més valorat amb 17 punts, encara que cinc dels seus companys també van acabar amb dobles dígits. Per part del Girona, Gerard Sevillano, ex del Pardinyes, va ser el més valorat del partit (18 punts).

“Serà un partit de preparació més, però entenc la il·lusió” Gerard Encuentra, tècnic de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes, es va mostrar molt satisfet amb la victòria i la classificació per a la final, però va afirmar que “estar a la final és una gran il·lusió per al club, ja que és la primera vegada que estem en la competició, però hem de ser conscients que és un partit més de preparació”. Pel que fa al duel contra el Girona, Encuentra va afegir que “hem tirat de cor en els moments decisius i ens ha sortit bé. Per això hem fitxat aquest tipus de jugadors, perquè siguin decisius. Hem estats molt encertats en el llançament exterior i això ens ha ajudat molt”.

tracking