ELS DETALLS

Massa Girona per al Cadí la Seu

El Cadí la Seu, encara sense rodatge, perd al Palau contra un rival intractable, que suma el vuitè títol de la Lliga Catalana || La final va quedar sentenciada al descans, tot i que l’equip que dirigeix Bernat Canut, subcampió en 12 ocasions, mai va abaixar els braços

El tècnic Bernat Canut dóna instruccions a les jugadores.

El tècnic Bernat Canut dóna instruccions a les jugadores.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu no va poder ahir amb el potent Girona a la Lliga Catalana Femenina i va perdre al Palau per un ampli 46-66, un marcador que va reflectir la falta de rodatge de l’equip que dirigeix Bernat Canut. De fet, el d’ahir, malgrat ser oficial, era el segon encontre de pretemporada per a les urgellenques, que encara no tenen la plantilla al complet a l’espera de l’alera nord-americana Sydney Wiese. El triomf va convertir el Girona en el conjunt amb més títols de la Lliga Catalana, vuit, mentre que per al Cadí la Seu va ser el dotzè subcampionat.

Des dels primers compassos el Girona va demostrar la condició de favorit, amb 2-9 de sortida. El Cadí va respondre amb un triple de Yurena Díaz, però el trio arbitral va encendre a la grada amb una antiesportiva a Nogic que va permetre a les visitants començar a distanciar-se en el marcador i situar-se 11 punts a dalt (7-18) després d’una cistella d’Araujo. Les urgellenques no aconseguien ajustar la defensa i, encara que Gustavsson va reduir diferències, Oma va tancar el primer acte amb el 9-20. La diferència era àmplia, però encara quedava molt partit al davant per rectificar.

Però el Cadí la Seu es va quedar encallat en els 9 punts i això, amb un rival com el Girona, campió de la Lliga Femenina i Copa de la Reina, va ser determinant. Les d’Enric Surís van continuar castigant el cèrcol rival i es van situar amb un 9-31 que deixava la final gairebé sentenciada. Les lleidatanes van tardar més de cinc minuts a anotar la primera cistella en aquest segon quart, gràcies a Etxarri, però el Girona no es va relaxar en cap moment i van començar a arribar els encerts des de la línia exterior. Els intents d’atansar-se al lluminós van quedar en res abans del descans, quan un triple de Mendy va suposar la màxima renda per a les gironines (22-44). El joc i encert dels dos finalistes va baixar de nivell després del pas pels vestidors i cada cistella costava un món. A més, el Girona es va situar 25 punts a dalt després d’una cistella d’Ajdukovic (24-49). El Cadí la Seu no va abaixar els braços en cap moment, malgrat que estava clar que el títol estava més que decidit. Nogic i Yurena Díaz van reduir diferències fins al 33-51, però les gironines van respondre en forma de triple d’Elonu. Nou tir exterior de Nogic i Buch es va encarregar de tancar el tercer quart amb una cistella que significava el 36-56. Almenys, les urgellenques havien aconseguit emportar-se el tercer parcial.

L’últim quart no va canviar el guió ni tampoc la impressió que el Girona estava molt més rodat que el Cadí. Cada cop que les lleidatanes intentaven retallar diferències rebien un dur cop gràcies a la qualitat individual de les rivals. Així, les visitants van assolir una màxima diferència de 26 punts (38-64) a falta de poc més de tres minuts per al final i Enric Surís va començar a donar entrada a jugadores vinculades.

El Cadí va aprofitar aquesta circumstància per anotar amb molta més facilitat, especialment a través de Moore, però el duel estava més que decidit i només quedava esperar la botzina final. Va ser temps per al debut de Sònia Garcia, de la base, que va completar la convocatòria amb Júlia Palomo. Al final, 20 punts de diferència per al Girona, que va demostrar que serà de nou el favorit a endur-se el títol de Lliga Femenina.

Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va assegurar una vegada havia acabat l’encontre que l’equip encara està en construcció i que queda molta feina abans del debut a la Lliga Femenina, d’aquí a dos setmanes. “Hem estat verdes i amb poc treball. Però hem de continuar treballant, afegint coses a poc a poc i estar a punt per al debut en competició. Som conscients que tenim jugadores que s’estrenen a la Lliga i ens hem d’exigir molta més intensitat, almenys contra equips que estaran a la zona alta de la classificació, com és el cas del Girona.”

Respecte al matx, l’entrenador lleidatà va manifestar que “no hem sortit gaire bé, en el rebot han estat molt més dures que nosaltres i ens ha costat molt després que assenyalessin la segona personal a Moore, ja que l’hem tingut a la banqueta fins que no ha arribat el tercer quart. Després, la pintura se’ns ha fet molt complicada, amb rivals que s’han fet molt grans, com Coulibaly i Ajdukovic. No hem estat encertades i el Girona és un equip que et castiga molt”, va afegir el tècnic del Cadí la Seu, conscient que encara han de fer molts entrenaments abans que arribi el debut a la Lliga Femenina del pròxim dia 28 de setembre.