CRÒNICA | L'Ilerdauto Nissan Pardinyes es proclama campió de la Lliga Catalana LEB el seu primer any a la LEB

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes es proclama campió de la Lliga Catalana LEB el seu primer any a la LEB || Els de Gerard Encuentra va destronar un Prat que va guanyar les últimes quatre edicions

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el títol de campió al centre del Barris Nord, seu de la final.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Pardinyes de Gerard Encuentra segueix fent història. L’últim èxit ha estat proclamar-se campió de la Lliga Catalana LEB al vèncer 68-76 el CB Prat, acabat de descendir a LEB Plata. El lleidatà Pol Domingo va ser l’encarregat d’inaugurar el marcador i des del primer moment els de Gerard Encuentra van mostrar un gran encert en atac. Adrià Duch va ser el líder ofensiu de l’Ilerdauto, amb 8 punts al final del primer quart. El pas dels minuts va igualar el joc entre els dos equips, que es mantenien molt a prop en el lluminós encara que sempre liderat per l’Ilerdauto, que va acabar el primer període amb 5 triples anotats de 8 llançaments i cinc punts per sobre en el marcador (16-21).

La diferència física al pal baix no es va notar i l’Ilerdauto Pardinyes va començar el segon quart igual que el primer, anotant. Pol Domingo i Carlos Gasque van tenir moments de domini absolut per dins, la qual cosa va permetre als de Gerard Encuentra obrir les primeres diferències importants en el marcador, 33-26 al minut cinc del segon quart. La curta plantilla dels de Gerard Encuentra, sense Dieng i a l’espera d’un altre jugador, va començar a notar-se a les cames dels jugadors groc-i-negres, i això va permetre al CB Prat retallar distàncies per arribar al descans tan sols set punts per davall (32-39).

Després del descans, l’Ilerdauto Pardinyes va saltar a la pista una mica desencertat. Però l’habilitat en defensa va permetre que els locals no retallessin distàncies. Adrià Duch, de nou, va ser l’encarregat de despertar l’equip i després de la seua cistella, que va suposar el 34-41, el Pardinyes es va espavilar i va arribar a posar-se 45-51 quan faltaven tres minuts per al final del tercer quart. El Pardinyes va mantenir el ritme fins al final del període i va arribar a l’últim quart amb un marcador favorable de 58-48. El Prat va sortir molt actiu a l’últim quart, en què va aconseguir retallar la diferència al lluminós posant un ajustat 58-62 quan faltaven tres minuts. Va ser llavors quan Wendell Davis i Adrià Duch van prendre les regnes per guiar el CB Pardinyes fins al títol de la Lliga Catalana LEB (68-76). D’aquesta manera, l’Ilerdauto Pardinyes va destronar un CB Prat que arribava a la final amb la intenció de revalidar el títol per cinquena vegada consecutiva.

“L’important comença ara” El tècnic lleidatà, Gerard Encuentra, es va mostrar molt content per la victòria aconseguida i va agrair el suport dels aficionats que van assistir al Barris Nord per animar l’equip. Encuentra va assenyalar que “per al club és una altra pàgina més en la seua història, però el que és veritablement important és la Lliga Regular, que comença el cap de setmana que ve, i hem de mantenir els peus a terra”. Sobre la plantilla, el tècnic va assenyalar que “l’equip encara no està complet”, i va afegir que “espera que pugui arribar un nou jugador interior abans de començar la Lliga”.