SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez correrà a Motorland el seu gran premi número 200

Ha pujat al podi en 128 proves, 77 de les quals com a guanyador

Marc Màrquez.

Marc Màrquez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan diumenge s’apaguin els semàfors rojos de Motorland Aragó perquè arranqui la catorzena prova del Mundial de MotoGP, Marc Màrquez prendrà la sortida de la seua carrera número 200 del certamen mundialista. Als seus 26 anys i des del debut el 2008, el pilot de l’equip Repsol Honda s’ha convertit en la referència d’aquest esport, en el qual ha anat batent fites i rècords temporada rere temporada. En aquest temps, Marc Màrquez s’ha consolidat com un dels esportistes espanyols més premiats de la història gràcies a les seues set corones de campió del món en onze temporades, sent a més líder actual de la classificació general en el seu dotzè any al certamen.

Pel camí, ha pujat en 128 ocasions al podi, o el que és el mateix, en gairebé dos de cada tres carreres en què ha participat, el pilot de Cervera ha acabat a les places d’honor. Les 77 victòries del seu palmarès el situen entre els homes més d’èxit del motociclisme mundial, gràcies a rècords com el del pilot que ha aconseguit el major nombre de victòries en una mateixa temporada (13 el 2014). De fet, aquell mateix any es va convertir també en el pilot amb més nombre de pole positions en una mateixa campanya (13). En aquest apartat, el de l’equip Repsol Honda tampoc no té rival des que es guarden registres (1978), a l’haver estat el més ràpid dels entrenaments cronometrats en 88 ocasions.

Màrquez arribarà a Alcanyís amb 93 punts d’avantatge en el campionat, però encara no podrà ser campió a Aragó. Sí que té moltes opcions d’anar-se’n amb la seua primera bola de partit a Tailàndia. Per a això necessita no perdre més de 18 punts amb Dovizioso o el que és el mateix, sortir amb 75 d’avantatge.

tracking