SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Fati es perdrà un mes de competició pel Mundial

El del planter va rebre ahir la nacionalitat espanyola i serà convocat per la sub-17

Ernesto Valverde, a la prèvia del partit a Granada.

Ernesto Valverde, a la prèvia del partit a Granada.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir el reial decret pel qual es concedeix la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa al blaugrana Ansu Fati, per la qual cosa podrà ser convocat per la selecció sub-17 per disputar el Mundial de la categoria, que arranca al Brasil el 26 d’octubre. Depenent de l’actuació de l’equip estatal, el del planter del Barça podria perdre’s els partits del seu equip fins al 17 de novembre, data prevista per a la final a Gama. En aquest període, el conjunt blaugrana té 4 partits de Lliga (Madrid, Valladolid, Llevant i Celta), a banda de dos de la Lliga de Campions, tots dos contra l’Slavia de Praga.

Ansu Fati va nàixer a Guinea Bissau el 31 d’octubre del 2002, encara que des del 2009 resideix a Espanya i ha completat els seus estudis i la seua formació esportiva al país. Als seus 16 anys, l’extrem del Barça es va convertir el 25 d’agost passat en el segon futbolista més jove a debutar a Primera amb la samarreta blaugrana, darrere de Vicenç Martínez Alama, que ho va fer durant la campanya 1941-42 amb 16 anys i 280 dies. La sol·licitud de nacionalització va ser presentada per la Federació Espanyola i avalada pel Consell Superior d’Esports.

Sobre el partit d’avui (21.00 hores) davant del Granada, el tècnic va assenyalar que “hi anem obligats perquè a les dos sortides anteriors no hem guanyat i ara volem guanyar. El que venim fent ben a casa, fora no estem tan bé”. “Tenim una oportunitat de canviar les coses i volem fer-ho ja, t’hi estàs jugant el campionat”, va reconèixer l’entrenador del Barça abans del matx.

tracking