SEGRE

DEPORTES

Més reptes per a Llista i Vila-sana

Els del Segrià, molt renovats, volen mantenir l’alt nivell després dels dos títols europeus || Les del Pla d’Urgell busquen assolir plaça a Europa

Més reptes per a Llista i Vila-sana

Més reptes per a Llista i Vila-sanaMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida Llista i Vila-sana, els dos referents de l’hoquei sobre patins lleidatà, inicien avui dissabte l’OK Lliga en categoria masculina i femenina, respectivament, a la pista del Voltregà ells (20.15) i a casa davant del Sant Cugat (19.30) elles. Dos equips amb il·lusions renovades i un denominador comú: objectius ambiciosos. El Llista vol mantenir l’alt nivell demostrat les últimes temporades amb dos títols europeus, malgrat les moltes baixes que han tingut, i el Vila-sana busca aconseguir plaça per a Europa, cosa que va estar a punt d’assolir el curs passat.

El Lleida Llista manté tan sols de la temporada anterior els germans Tomàs, Lluís i Andreu, amb Joan Cañellas i Gerard Folguera. Els fitxatges són Oriol Vives, Marc Palazón, Àlex Joseph, el francès Nathan Gefflot i l’argentí Mauro Giuliani, l’últim a incorporar-se. Hi ha de tot en els nous: jugadors més experimentats i altres joves per explotar com en el seu dia va ocórrer amb els germans Di Benedetto. A la plantilla tambien hi haurà els júniors Enric i Sergi Duch i Sergi Folguera.

Els dos clubs han fet passos endavant en els últims anys amb una gran gestió esportiva

Entrar en el play-off, jugar la Copa del Rei i afrontar amb el mateix gana de títol la nova participació a la Europe Cup, tornen a ser els reptes de l’equip que dirigeix Albert Folguera. El gran handicap de l’equip és que els seus mèrits esportius no s’han vist recompensats amb un patrocinador principal que li aporti la necessària estabilitat econòmica a un club de gestió modèlica.

Per la seua part, el CP Vila-sana afronta la tercera temporada a l’OK Lliga femenina amb l’objectiu de continuar creixent, repetir la classificació per a la Copa de la Reina i aquest curs millorar les seues ja brillants notes aconseguint plaça per jugar a Europa.

El club, que va nàixer fa escassament deu anys, s’ha consolidat a la màxima categoria, però la seua ambició no té sostre. La temporada del seu debut a l’OK Lliga, la 2017-18, l’equip va salvar folgadament la categoria, classificant-se en una excel·lent vuitena posició. La passada temporada van acabar a la sisena plaça i no només en totes dos campanyes va aconseguir la classificació per a la Copa de la Reina, arribant a semifinals, sinó que la passada es van quedar a un pas de la classificació europea.

L’equip manté el bloc de la campanya passada i a la seua experiència s’han unit tres jugadores més. Les incorporacions són Regina Flix, Sara Céspedes i Angy Fernández, mentre que segueixen a l’equip Teresa Payà, la internacional xilena Cata Flores, Joana Comas, Mar Franci, Maria Porta, Laura Porta, Anna Ferrer i Victòria Porta. Les úniques baixes han sigut les de la italiana Alice Sartori i Leyre López.

El club també ha reforçat el cos tècnic. Continua al capdavant Jordi Capdevila, amb Lluís Rodero com a segon, i s’incorpora Isidre Brufau com a preparador físic, després de diversos anys d’èxit al Lleida Llista. També se’ls suma Vicenç Raluy, psicòleg esportiu.

D’altra banda, el tècnic admet que els objectius són ambiciosos, però és prudent. “Si millorem dia a dia aconseguirem grans objectius. Penso que anem pel bon camí”, afegeix. Pel que fa al calendari, celebra que “els equips forts estan molt repartits i això ajuda a no relaxar-se mai. L’any passat hi havia fases contra equips més fluixos i els forts ens venien seguits”.

Més reptes per a Llista i Vila-sana

Més reptes per a Llista i Vila-sanaMAITE MONNÉ

tracking