SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DE SINGAPUR

Triomf de Vettel amb polèmica

L’alemany va posar fi a una sequera de més d’un any al superar el seu company Leclerc i ajudat per Ferrari || L’entrada del ‘safety car’ també va beneficiar el tetracampió del món

Els dos pilots de Ferrari, Leclerc i Vettel, s’abracen després de la carrera del Gran Premi de Singapur.

Els dos pilots de Ferrari, Leclerc i Vettel, s’abracen després de la carrera del Gran Premi de Singapur.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sebastian Vettel va posar fi ahir a una sequera de més d’un any sense aconseguir una victòria al Mundial de Fórmula 1 a l’imposar-se amb polèmica al Gran Premi de Singapur superant el seu company a Ferrari Charles Leclerc. L’holandès de Red Bull, Max Verstappen, va ocupar el tercer calaix del podi.

El monegasc, que sortia des de la pole, es va mostrar visiblement molest amb l’equip després que l’alemany li fes a l’entrada a boxs un undercut, estratègia que consisteix a passar pel pit lane abans que el cotxe que va davant, intentar sortir-ne ràpid, donar la volta amb les gomes fresques i, que quan el monoplaça de davant entri, al sortir de la seua parada, surti a darrere.

L’actual líder del Mundial es va quedar fora del podi per tercera ocasió aquesta temporada

Per la seua part, el pilot madrileny Carlos Sainz (McLaren), que sortia des de la setena plaça de la graella, va viure una cursa amarga després que a la primera volta un toc amb el Renault de Nico Hulkenberg li provoqués una punxada i el condemnés a ser últim. Tanmateix, va continuar en carrera i va aprofitar els safety cars per firmar una gran remuntada i acabar dotzè. El de McLaren va assolir el tercer gran gup de pilots i va entrar a les posicions de lluita pels punts, però va quedar bloquejat al ser incapaç de superar el Haas de Romain Grosjean.

Tampoc no li va anar gaire bé al líder del Mundial, Lewis Hamilton (Mercedes), que es va quedar fora del podi per tercera ocasió en la temporada després d’Àustria i Alemanya, encara que va ampliar a 64 punts d’avantatge sobre el seu company Valtteri Bottas, que va ser cinquè. El britànic va intentar compensar la superioritat inicial mostrada pels Ferrari allargant la primera parada a boxs, però l’estratègia no va donar fruits i finalment Hamilton va acabar la cursa en quarta posició.

Leclerc per la seua banda, no va desaprofitar la pole position per col·locar-se al comandament de la carrera de bon inici. El monegasc va controlar la carrera fins a la volta 27, quan les gomes el van obligar a entrar a boxs. En aquest moment, la jerarquia superior del seu company Vettel va jugar una mala passada al monegasc, al qual van fer sortir al darrere de l’alemany. Vettel va prendre llavors el comandament de la cursa i, ajudat per l’entrada de tres safety cars a l’últim terç de la carrera, ja no el va deixar anar. L’alemany va manejar a la perfecció la situació i va mantenir sempre un còmode avantatge sobre el seu company Leclerc, que ni tan sols el va amenaçar. Així, l’alemany va sumar sense problemes la victòria número 53 al Mundial i va encapçalar el primer doblet de Ferrari des del Gran Premi d’Hongria el 2017.

Leclerc: “Si la decisió és per l’equip, ho entenc” El pilot monegasc Charles Leclerc (Ferrari), que va quedar segon en el Gran Premi de Singapur després de ser avançat pel seu company alemany Sebastian Vettel durant el canvi de pneumàtics, es va mostrar decebut però, no obtant, va explicar que si la decisió que ha pres la seua escuderia és “pel bé de l’equip”, ho entendrà.

Els dos pilots de Ferrari, Leclerc i Vettel, s’abracen després de la carrera del Gran Premi de Singapur.

Els dos pilots de Ferrari, Leclerc i Vettel, s’abracen després de la carrera del Gran Premi de Singapur.EFE

tracking