SEGRE

PREMIS UNIVERSITAT

Premiat un projecte 'antibullying' de la UdL a través de l'esport

Jugadors de la Lliga Pirineus durant una sessió.

Jugadors de la Lliga Pirineus durant una sessió.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Catalana per a l’Esport, que organitza els premis Guardons de l’Esport, reconeixerà aquest dijous un projecte impulsat per la UdL, Esport Emocions, a través d’un videojoc per prevenir l’assetjament escolar, entrenar les emocions i fomentar la formació integral entre nens i nenes de 10 a 14 anys que practiquen esport.

La prevenció i intervenció en el bullying, que també es produeix en entrenaments, vestidors i competicions esportives, és un dels àmbits sobre el qual s’influeix, entrenant l’ús d’estratègies i recursos que promouen l’empatia.

El projecte, liderat per la professora de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL Gemma Filella, es va desenvolupar juntament amb la també professora Rosa Miralles i el que va ser professor de l’Inefc i entrenador de futbol Emili Vicente, que va morir el 2017. El projecte es desenvolupa en el marc d’una tesi doctoral que elabora Miriam Farré, dirigida per la mateixa Filella i Agnès Ros, que compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.

L’acte d’entrega d’aquests premis tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Damm, a partir de les 19.00 hores, i comptarà amb la presència de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el secretari general de l’esport, Gerard Figueras.

tracking