Reacció poc lluïda

El Barça, fins i tot sense la seua millor versió, venç per la mínima el Vila-real però s’emporta l’ensurt d’una nova lesió muscular de Messi, que va estrenar titularitat || Dembélé, que reapareix al cap de 6 setmanes, substitueix Leo al descans i Ansu Fati destaca de nou

Ansu Fati va revolucionar el partit quan va sortir.

Ansu Fati va revolucionar el partit quan va sortir.EFE

El Barça continua sense recuperar-se de la depressió que travessa des del final de la temporada passada i, ni tan sols a l’empara del Camp Nou, no va oferir símptomes de millora, malgrat que ahir a la nit almenys va sumar una victòria per la mínima (2-1) davant d’un discret Vila-real. I això que va semblar que el Barça sortia amb ganes en els primers minuts del xoc, encomanat de l’entusiasme de Messi en el seu primer partit com a titular aquesta temporada i que seria substituït al descans per molèsties a l’abductor de la cama esquerra. Malgrat que va poder completar la primera part, Valverde no va voler córrer riscos i el va substituir per Dembélé, que reapareixia després de sis setmanes. Messi, que durant les pròximes hores passarà noves proves mèdiques, possiblement causarà baixa per a Getafe. La mobilitat de l’astre argentí va obrir al principi un ventall de possibilitats en l’atac barcelonista i, als sis minuts, els blaugranes ja manaven en el marcador. L’1-0 va ser obra de Griezmann, que s’anticipava a Peña i Gerard Moreno al primer pal per rematar de cap a gol un córner botat pel mateix Messi.

Va seguir el Barça a la seua fins a aconseguir el segon. Intens, combinatiu, recuperant la pressió després de pèrdua com una de les seues senyes d’identitat per atacar sense parar. I el 2-0 arribava, al quart d’hora, amb un sensacional tret llunyà des de la frontal d’Arthur, que es colava per l’escaire i sorprenia Asenjo.

L’argentí està pendent de noves proves mèdiques en les pròximes hores a l’abductor esquerre

El gol va fer reaccionar el Vila-real, cada vegada menys tímid en la sortida de la pilota, però sense atansar-se amb perill a la meta defensada per Ter Stegen. Tampoc s’hi tornava a atansar el Barcelona que, per a ensurt de la grada, veia com, després d’una jugada fortuïta amb Ontiveros, Messi s’atansava a la banda per ser tractat de la cuixa esquerra. El 10 tornaria poc després al partit però, aleshores, els locals ja feia bastants minuts que transitaven indolents pel xoc, cosa que va provocar els primers xiulets del Camp Nou.

Per a desgràcia local, Cazorla, a un minut del descans, retallaria distàncies amb un cop amb l’esquerra també des de la frontal que batia Ter Stegen. El capità del Vila-real a punt va estar d’empatar a l’inici de la represa, però aquesta vegada es va trobar amb la resposta del porter alemany del Barcelona. A Messi ja no se’l va veure després de la represa. El de Rosario, ranc, va ser substituït al descans per Dembélé, que reapareixia després de la seua última lesió i que es va convertir, amb les seues internades per la dreta, en un dels homes més perillosos de la segona meitat. El punta francès, després de jugada personal, regalava una assistència de gol a Luis Suárez que, al punt de penal, no aconseguia connectar el tret per fer el tercer. Valverde donava entrada a De Jong per Sergi Roberto a falta de mitja hora per al final, però el Barça cada vegada s’assemblava més a l’inofensiu equip que juga de visitant que el que domina els seus rivals al Camp Nou. En un error blaugrana a la sortida de la pilota, Chukwueze també va tenir l’empat, però la rematada la va rebutjar la línia defensiva local. I Moi Gómez, acabat d’ingressar en substitució de Gerard Moreno, també s’atrevia a posar a prova Ter Stegen. Calleja va asseure un esgotat Cazorla per donar entrada a Bacca i Valverde, a Luis Suárez per posar Ansu Fati. La barra del nou ídol del barcelonisme va posar el partit damunt davall. Ansu va provar la rematada en les dos primeres accions i, a la tercera, va intentar forçar un penal de Peña, que De Burgos Bengoetxea no va concedir. Massa per a un nen de tan sols 16 anys. El Vila-real ja no s’atansaria a l’àrea visitant en l’últim quart d’hora i el Barça sota l’influx de l’efecte Fati hauria pogut fer el tercer a la recta final: en un llançament de falta de Piqué que va rebutjar Asenjo i en una rematada alta de Griezmann. Així, el Barça va tornar a guanyar i ja mira la primera posició –a un punt del líder de forma provisional–, mentre que el Vila-real atura la bona ratxa després de dos victòries.