SEGRE

DEPORTES

Bany de plata per a Lleida al Mundial de la Seu

Núria Vilarrubla i Miquel Travé conquereixen el subcampionat per equips de canoa en l’arrancada del Mundial de la Seu || Els palistes lleidatans van vorejar el bronze en K1 d’eslàlom i en C2 de descens

Núria Vilarrubla, de cara, intenta esquivar una de les portes durant el descens de canoa, en què es va penjar la plata al costat de les basques Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro.

Núria Vilarrubla, de cara, intenta esquivar una de les portes durant el descens de canoa, en què es va penjar la plata al costat de les basques Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món de piragüisme de la Seu no podia tenir una millor arrancada per als interessos lleidatans, ja que dos dels seus representants van pujar ahir al podi a la proves per equips. Núria Vilarrubla i Miquel Travé es van penjar la medalla de plata en canoa eslàlom, i Laia Sorribes i Marta Martínez van fregar el bronze en caiac, igual que els sicoristas Alan Padilla, Xavier Miralles, Germán Jiménez i Arnau Morancho en la modalitat de descens.

La primera jornada del Mundial, inaugurat diumenge passat i que per tercer cop a la seua història recala a la capital de l’Alt Urgell, va començar amb les patrulles de canoa. El local Miquel Travé, vigent campió del món i d’Europa júnior de l’especialitat, va entrar en lliça amb el gallec Luis Fernández i l’olímpic basc Ander Elosegi, que van completar una gran actuació. Amb un temps de 97.43 segons, el triplet estatal va aconseguir la plata, només va ser superat per Eslovàquia, or per tres segons de diferència, i Rússia va emportar-se el bronze després d’una fèrria lluita amb França.

A la jornada d’avui, segona del Mundial, es disputaran les classificatòries amb nou lleidatans a la competició

Els bascos Samuel Hernanz i Joan Crespo i el segovià David Llorente van guanyar en patrulles K1

Després li va tocar el torn a les patrulles de K1 dames, amb tres representants lleidatanes: la urgellenca Marta Martínez, la pontsicana Laia Sorribes i la campiona olímpica basca establerta a la Seu Maialen Chourraut. Encara que sortien entre les favorites, al final es van quedar amb la mel als llavis per culpa d’una penalització de dos segons a l’onzena porta que els va relegar a la medalla de xocolate –van ser quartes–, després que fossin superades per Gran Bretanya, República Txeca i Rússia, que per aquest ordre van pujar al podi.

Abans de la segona medalla amb accent lleidatà va caure el primer títol mundial per a la selecció espanyola que dirigeix el lleidatà Guillermo Díez-Canedo, després que els bascos Samuel Hernanz i Joan Crespo i el segovià David Llorente guanyessin per un segon d’avantatge la prova de patrulles de K1, al davant del combinat txec i del polonès, cosa que va provocar de nou que França quedés fora del podi.

Com els seus homòlegs masculins, l’equip femení de canoa eslàlom també va aconseguir la medalla de plata. El conjunt format per la urgellenca Núria Vilarrubla i les basques Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro va sumar la tercera medalla de la jornada per a Espanya gràcies a un temps total de 121.72 segons, només superat per 3.75 segons per Austràlia, comandada per la seua gran estrella, l’hexacampiona mundial Jessica Fox, mentre que el combinat de República Txeca es va endur el bronze, la tercera medalla de la jornada.

Per a Núria Vilarrubla, que arriba a la cita després d’aconseguir l’or a la Copa del Món de Markkleeberg (Alemanya), aquest subcampionat és “un gran premi que reconeix la feina ben feta durant la temporada”. La seua valoració sobre aquest inici de campionat “és positiva, perquè començar en les proves d’equip potser és més relaxant, sense la pressió que té una competició individual”, alhora que va dir que estava “molt serena, malgrat les penalitzacions de l’equip que ens han allunyat de l’or”. No obstant, aquesta plata “té un sabor que encara podem fer-ho millor i és el que volem demostrar en els pròxims dies”, va dir la palista del Cadí Canoe Kayak.

Pel que fa a la modalitat de descens, la patrulla de C2, amb quatre lleidatans, es va quedar a tan sols 7 centèsimes d’aconseguir una fita històrica: la primera medalla mundialista per a Espanya en aquesta modalitat del piragüisme. Els tàndems formats pels sicoristes Alan Padilla i Xavier Miralles i Arnau Morancho i Germán Jiménez, juntament amb el lleonès Rodrigo Ramos i el gallec Manuel Freire, van firmar la quarta posició en canoa doble amb un temps de 70.95 segons, pels 70.88 que va permetre a República Txeca penjar-se la medalla de bronze, mentre que la victòria, folgada, va ser per a França, al davant d’Alemanya.

Durant la jornada d’avui es disputaran les proves classificatòries, tant de la modalitat d’eslàlom (matí) com de descens (tarda), amb la participació de nou lleidatans.

Núria Vilarrubla, de cara, intenta esquivar una de les portes durant el descens de canoa, en què es va penjar la plata al costat de les basques Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro.

Núria Vilarrubla, de cara, intenta esquivar una de les portes durant el descens de canoa, en què es va penjar la plata al costat de les basques Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro.AGUSTÍ CUCURULLS

tracking