SEGRE

DEPORTES

Vilarrubla no falla

La palista lleidatana, una de les clares apostes de medalla al Mundial de la Seu, va obrir ahir la participació individual classificant-se sense problemes per a les semifinals || Cinc dels sis membres de l’equip estatal van resoldre el pas a la següent ronda

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Vilarrubla, l’única lleidatana que faltava encara per competir a nivell individual (dimecres es va penjar la medalla de plata a la prova de patrulles), va complir el guió i va accedir sense més problemes a les semifinals de canoa. La urgellenca, una de les clares apostes de l’equip espanyol per pujar al podi al Mundial de la Seu, no va assumir riscos i va treure el bitllet per lluitar diumenge per les medalles després d’una baixada solvent, en la qual va ser desena amb un temps de 110.25, una mica més de 4 segons més lenta que la gran dominadora de les eliminatòries, l’australiana i gran favorita a l’or Jessica Fox, que va entrar seguida de les britàniques Mallory Franklin i Kimberley Woods.

“Hi ha aspectes que podem millorar, però tot i així estic contenta amb la baixada perquè m’he sentit forta”, va dir Vilarrubla al poc de baixar de la canoa. Davant del nou circuit que es traçarà en les pròximes rondes, la palista urgellenca va prometre “analitzar-lo a fons per veure les parts del canal en què treure avantatge i poder estar entre les millors”. A més, també va accedir a semifinals la basca Klara Olazabal, que ho va fer amb el setzè millor registre, mentre que la seua companya Ainhoa Lameiro no va poder completar el triplet, al quedar fora també a la repesca.

Representants dels Jocs de Tòquio i dels Mundials de Bratislava i Augsburg, entre ells

En la categoria de caiac, l’equip estatal que dirigeix el lleidatà Guillermo Díez-Canedo va fer ple per a semifinals, amb la qual cosa va confirmar les bones actuacions dels tres palistes que fa dos dies es van penjar la medalla d’or per equips. El basc resident a la Seu d’Urgell Joan Crespo va ser el millor a l’acabar setè, amb el segovià David Llorente novè i el basc Samuel Hernanz vint-i-setè, els tres sense necessitat d’anar a la repesca. La prova la va dominar l’eslovac Jakub Grigar, seguit del britànic Joseph Clarke i de l’italià Giovanni de Gennaro.

Avui es coneixeran els primers campions individuals en canoa masculina i caiac femení, en què participaran quatre lleidatans: Marta Martínez, Laia Sorribes, Maialen Chourraut i Miquel Travé. També hi haurà finals en descens, encara que sense presència lleidatana. Ahir, els duos formats per Alan Padilla i Xavi Miralles i Arnau Morancho i German Jiménez van quedar eliminats.

El grup visita cada servei o infraestructura amb un responsable, que s’encarrega d’explicar el funcionament i les actuacions per a la solució de problemes i imprevistos que sempre són presents en esdeveniments esportius d’aquesta magnitud.

També s’ha analitzat el programa de sostenibilitat ambiental i reciclatge ideat per a aquest campionat, així com el pla de màrqueting i patrocini i els serveis destinats a les televisions amb drets, a més de la producció del senyal internacional. L’altre gran aspecte que s’ha abordat ha estat el programa de voluntaris, el ticketing i el protocol, analitzant l’experiència del llegat de Pau’17 i les expectatives de la Seu d’Urgell, que són els dos emplaçaments clau del Pirineu en eslàlom.

El Parc del Segre, un referent internacional Representants de diferents seus olímpiques, mundials i europeus es troben aquests dies al Parc del Segre de la Seu d’Urgell prenent bona nota de tot allò rellevant del Mundial. En aquest grup de vint-i-vuit persones de deu països diferents hi ha representants dels Jocs de Tòquio 2020, dels Mundials d’eslàlom i descens de Bratislava’21 (Eslovàquia) i Augsburg’22 (Alemanya), a més dels passats esdeveniments de Praga’06 (República Txeca), Tacen’11 (Eslovènia), Whitewater Parks’14 (EUA) i Pau’17 (França), i dels Campionats de la Joventut de Cracòvia’19 (Polònia). Aquestes jornades maratonianes han consistit a analitzar els principals aspectes de l’esdeveniment, com l’estructura del comitè organitzador, el pressupost del Mundial, la logística i els serveis destinats als equips.

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.AGUSTÍ CUCURULLS

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.

Núria Vilarrubla, durant la baixada ahir a les preliminars de canoa.AGUSTÍ CUCURULLS

tracking