HOQUEI PATINS COPA CONTINENTAL

Massa Porto per al Llista

El quadre portuguès, actual subcampió de l'Eurolliga, va desarborar els lleidatans amb una gran efectivitat des de l'inici || Tres gols en els primers nou minuts van marcar la semifinal

Moment en què Andreu Tomàs va anotar l’1-3 al recollir el rebuig del porter Malián després del llançament d’un penal.ANTONIO LOPES

El Lleida Llista es va emportar un sever correctiu del Porto (2-8) a les semifinals de la Copa Continental d'hoquei patins que es disputa a Lisboa, que veurà, com s'esperava, una final portuguesa, ja que l'Sporting, l'amfitrió, també va escombrar el Sarzana italià per 7-0. Els llistats van caure de forma contundent en un partit en el qual els vigents subcampions de l'Eurolliga van demostrar una enorme efectivitat, a més de la qualitat que atresoren els seus jugadors, entre els quals hi havia dos campions mundials amb Portugal (Gonçalo Alves i Jose Costa), a més d'exjugadors del Liceo com Sergio Miras o Carlos Di Benedetto.

L'encontre ja va començar malament per als homes d'Albert Folguera, que als tres minuts van encaixar el primer gol. Una passada enrere de Reinaldo García la va aprofitar Carlo Di Benedetto per marcar el primer del seu compte. El Llista no es va ensorrar i a la jugada posterior gairebé va estar a punt d'empatar, però el pal va repel·lir el tret d'Andreu Tomàs. I de la possible igualada es va passar al 0-2, obra d'Alves en jugada personal. Al minut següent va arribar el tercer, de penal, que va transformar Miras. Tot i així, el Llista va aguantar el tipus i va respondre amb una diana, obra d'Andreu Tomàs després de fallar el penal. El seu germà Lluís va evitar en un parell d'ocasions el quart dels portuguesos, que va acabar arribant poc abans del descans per mediació de Reinaldo, que va recollir un rebuig del porter llistat.

El lleidatà, campió del món sub-19 aquest estiu amb Espanya, va jugar el tram final del partit

La segona meitat va arrancar amb un altre cop per al Llista, que als quatre minuts va encaixar el cinquè en una acció de Di Benedetto. El gol va fer molt mal al quadre d'Albert Folguera, que va jugar sense rumb. Alves va fer pujar l'1-6 i Carlos va arredonir el seu hat-trick de falta directa (1-7), si bé poc després en fallaria una altra. Tampoc en va aprofitar una l'argentí Mauro Giuliani, quan el marcador era d'1-6. També Alves es va afegir al triplet per situar l'1-8, un marcador que tancaria Vives al transformar una pena màxima.

“Em sap greu per la imatge, però són un superequip”Albert Folguera estava ahir entre resignat i enutjat per la derrota, especialment per la contundència. “Em sap greu per la imatge que hem donat, però són un superequip. Se'ls ha posat el partit molt bé amb tres gols en els primers minuts, i quan a tu no et surten les coses, llavors apareixen les carències que tenim, lògiques perquè encara estem en construcció”, va afirmar el tècnic llistat al finalitzar.