El Barça venç en l'estrena al Palau

Supera el Baskonia a la pròrroga

Adam Hanga entra a cistella davant de l’oposició de Luca Vildoza.

Adam Hanga entra a cistella davant de l’oposició de Luca Vildoza.EFE

El Barça es va estrenar amb victòria al Palau Balugrana amb Nikola Mirotic de nou com a líder, ben escudat per Brandon Davies. Els de Svetislav Pesic van tirar d’orgull per doblegar el Baskonia en un partit que es va decidir a la pròrroga (95-87).

Els de Pesic van començar com un avió. Amb Mirotic aprofitant-se de la jerarquia, Higgins corrent i Davies dominant la pintura, el Barça va firmar en els primers set minuts un contundent parcial de 24-10. Tot i així, uns bons minuts de Shengelia i Janning des de la línia de 6,75 posaven el Baskonia en partit (24-21 a l’inici del segon quart). Després d’un segon quart igualat, amb el Baskonia arribant a posar-se al davant, es va arribar al descans amb l’electrònic en taules (42-42).

Després de la pausa, els de Perasovic van portar el ritme del partit i van ofegar els blaugranes, que només responien per mitjà de Davies. Tot i així, Delaney, amb dos triples tornava a posar els blaugranes en partit quan faltaven quatre minuts per al final (73-73).

Amb un marcador de 78-80 i a falta de 55 segons, Henry esgotava els vuit segons de possessió de camp. A la següent jugada, Higgins igualava el duel. La defensa blaugrana es va imposar de nou i Fall, a 22 segons per al final, cometia passos. El Barça gaudiria de l’última possessió, però Higgins no va encertar amb el llançament.

Les defenses van manar al llarg d’una pròrroga que semblava que es decidiria des de la línia de tirs lliures fins que Davies, quan faltaven 1 minut i 11 segons per al final, es va inventar un triple que deixava el partit sentenciat.