SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DE RÚSSIA

Hamilton, a un pas del títol

El britànic s’aprofita de la ‘guerra’ entre els dos Ferrari, que sortien com a favorits a Rússia, per atansar-se al sisè Mundial || Vettel va abandonar a l’equador de la cursa quan anava primer

Lewis Hamilton celebra la victòria al Gran Premi de Rússia amb el director d’equip de Mercedes.

Lewis Hamilton celebra la victòria al Gran Premi de Rússia amb el director d’equip de Mercedes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lewis Hamilton es va atansar ahir una mica més al sisè títol mundial a l’imposar-se al Gran Premi de Rússia de Fórmula 1 en un cap de setmana per oblidar de Ferrari, que arribava a l’autòdrom de Sotxi amb les expectatives pels núvols però que va acabar patint les conseqüències de les baralles entre els seus dos pilots.

Així doncs, de l’esperat doblet de la Scuderia es va passar a un de les fletxes platejades, amb el finlandès Valtteri Bottas ocupant el segon calaix del podi, al creuar la meta davant d’un Charles Leclerc (Ferrari) que sortia des de la pole position per quarta carrera consecutiva. L’altre Ferrari, el de Sebastian Vettel, no va acabar la carrera per una fallada mecànica.

En una polèmica sortida, Vettel havia aconseguit passar a liderar la prova aprofitant el rebuf que li va oferir el poleman de dissabte, el seu company Leclerc, per poder avançar també Hamilton. Una decisió que va fer empipar el monegasc, que després sol·licitaria per ràdio que el germànic li tornés el favor facilitant-li tornar a posar-se primer. No obstant, l’alemany, malgrat rebre ordres d’equip per tornar la posició al company, va seguir a la seua obrint forat al capdavant de la cursa.

Per la seua banda, Carlos Sainz, que va arribar a estar fins i tot al davant de Hamilton, va ascendir una plaça per col·locar-se quart davant de Bottas. La posició li va durar al madrileny fins a la volta 7, quan el finlandès li va tornar l’avançament, i més tard, a la 17, l’holandès Max Verstappen (Red Bull) també el superava per enviar-lo a la sisena posició. Al capdavant, Vettel i Hamilton, amb Leclerc entre ells, s’intercanviaven voltes ràpides.

El primer a entrar a garatges, a la volta 23, va ser el monegasc, que va vestir pneumàtics mitjans per sortir després de Bottas. Tres girs més tard, parava l’alemany, encara que la seua carrera es truncava al cap de poc.

Després de desatendre les indicacions, Ferrari va castigar el pentacampió del món amb un undercut i va col·locar Leclerc al capdavant. Tot i així, una fallada mecànica va deixar sense potència el cotxe de l’alemany al revolt 15 i va fer saltar un nou safety car que va llançar per la borda l’estratègia de Ferrari.

Hamilton va aprofitar la circumstància per entrar a boxs i posar els pneumàtics tous. Leclerc també passava pel garatge per segona vegada per vestir els mitjans, però la sort ja havia estat tirada: tant Hamilton com Bottas li guanyaven la posició i Ferrari evidenciava una nova desfeta. Així doncs, el britànic era el primer a veure la bandera de quadres, i el seu company i el monegasc pujaven amb ell al podi.

Charles Leclerc: “Sempre creuré en l’equip” El monegasc de Ferrari Charles Leclerc no va voler polemitzar al finalitzar el GP de Rússia, en què va ser tercer, sobre l’actitud del seu company Sebastian Vettel, que es va aprofitar del seu rebuf per avançar-lo i no tornar-li el lloc malgrat les ordres d’equip. “Jo sempre creuré en l’equip”, va subratllar Leclerc. “La tàctica era donar-li el rebuf perquè em passés al final de la recta i després no ho sé. He de parlar amb l’equip”, es va limitar a dir el monegasc, que sortia des de la pole.

Lewis Hamilton celebra la victòria al Gran Premi de Rússia amb el director d’equip de Mercedes.

Lewis Hamilton celebra la victòria al Gran Premi de Rússia amb el director d’equip de Mercedes.EFE

tracking