SEGRE

DEPORTES

La lleidatana Ai Tsunoda conquereix el Mundial cadet de judo

La lleidatana ja va aconseguir el subcampionat fa dos setmanes en júniors || Ara competirà en el campionat sub-21 al Marroc

Ai Tsunoda, al centre, amb la medalla d’or.

Ai Tsunoda, al centre, amb la medalla d’or.IJF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos setmanes després de proclamar-se a Vantaa (Finlàndia) subcampiona mundial júnior de judo, sent encara cadet, la lleidatana Ai Tsunoda ha tornat del Campionat del Món de la seua categoria amb la medalla d’or penjada al coll. La jove lleidatana, de 17 anys, es va imposar a la categoria de -70 quilos al campionat disputat a Almati (Kazakhstan) i engrandeix un historial internacional aquest 2019 difícil d’igualar, en el qual destaquen també el títol europeu cadet i la medalla d’or al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), a més de diverses medalles a les Copes d’Europa de diferents categories.

Tsunoda va mostrar una gran superioritat en el seu camí del títol. En primera ronda va superar per ippon l’azerbaidjanesa Duisenbay en tot just 18 segons i al segon assalt es va desfer de la brasilera Carvalho en 56 segons.

En semifinals va deixar a la cuneta la representant holandesa Van Heemst en poc més de dos minuts, abans de vèncer a la final la japonesa Kuwagata en tres minuts.

Amb el títol cadet, Tsunoda mira ara cap al Mundial sub-21, que es disputarà d’aquí a dos setmanes al Marroc i per al qual va aconseguir el bitllet després de ser plata al Mundial júnior.

Ai Tsunoda, al centre, amb la medalla d’or.

Ai Tsunoda, al centre, amb la medalla d’or.IJF

tracking