SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Arxivada una denúncia contra Leo Messi per blanqueig

La jutge no veu proves en l’acusació d’un extreballador de la seua fundació

Messi, durant un entrenament, ha vist arxivada la denúncia contra ell.

Messi, durant un entrenament, ha vist arxivada la denúncia contra ell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha arxivat una denúncia que va interposar Federico Rettori, un suposat col·laborador a la Fundació Leo Messi, contra el jugador del Barcelona; el seu pare, Jorge Horacio; i el seu germà Rodrigo, entre d’altres, per delictes comptables, contra la Hisenda Pública, estafa i blanqueig.

La titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, María Tardón, ha adoptat aquesta decisió en una interlocutòria al considerar que la major part dels fets que es relaten a la denúncia no estan corroborats per “un sol element personal ni directe”, ja que les afirmacions que contenen tenen “origen en una o més notícies periodístiques de diversa índole”. Segons la magistrada, el que fa el gruix de la denúncia és elevar les informacions en les quals se sustenta “a la categoria de certs i incontrovertibles els fets que es descriuen”, relatius a la constitució i el funcionament de la Fundació Leo Messi. A més, “cadascun dels paràgrafs en els quals s’al·ludeix a la suposada dinàmica delictiva, amb un o diversos enllaços a internet” no compten amb “el més mínim suport probatori”.

D’altra banda, els fets que es diuen “efectuats a l’Argentina”, segons la denúncia, s’estan investigant en aquest país per un jutjat penal econòmic. Considera la jutge que tampoc es podria investigar aquest extrem añlsustentar-se, també d’una banda, en informacions periodístiques i, per una altra banda, perquè al ser comesos a l’Argentina, no podrien “ser objecte d’investigació per la jurisdicció espanyola”.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va reaccionar contra el jugador en un comunicat: “Els professionals de la informació no acceptem i lamentem les acusacions de Gerard Piqué.”

tracking