SEGRE

PIRAGÜISME ESLÀLOM

Les urgellenques Núria Vilarrubla i Maialen Chourraut viatgen la setmana que ve per prendre contacte amb el canal olímpic

Les urgellenques Núria Vilarrubla i Maialen Chourraut viatgen la setmana que ve per prendre contacte amb el canal olímpic || Disputaran un test oficial

Núria Vilarrubla, diumenge abans d’afrontar una final en què no va poder pujar al podi per un error.

Núria Vilarrubla, diumenge abans d’afrontar una final en què no va poder pujar al podi per un error.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip espanyol d’eslàlom, que a l’acabat de finalitzar Mundial de la Seu d’Urgell ha firmat els millors resultats de la seua història, amb un total de sis medalles i el bitllet olímpic en les quatre disciplines, viatjarà la setmana que ve a Tòquio per celebrar un stage d’un mes per prendre contacte amb el canal que l’any que ve acollirà els Jocs Olímpics.

L’equip el formaran el millor palista del rànquing actual en cada categoria, sumats tots els resultats de la temporada, incloses les proves de selecció i els resultats del Mundial de la Seu. D’aquesta manera, figuren en aquesta primera llista del seleccionador lleidatà Guillermo Díez-Canedo, la basca establerta a la Seu Maialen Chourraut i el també basc Ander Elosegui, els únics que tenen plaça assegurada per a Tòquio 2020, i la lleidatana Núria Vilarrubla i el segovià David Llorente, que s’hauran de jugar el bitllet olímpic en unes proves de selecció l’abril de l’any que ve amb els bascos Klara Olazabal i Joan Crespo, aquest últim resident a la Seu.

“No aconseguir les 4 places hauria estat una derrota meua; 3 hauria estat acceptable i 2, un desastre”

Serà la primera presa de contacte amb el canal que allotjarà la competició olímpica i que encara no ha acollit cap competició. De fet, durant l’estada en terres nipones, l’equip estatal prendrà part en el test oficial programat del 25 al 27 d’octubre a mode de Preolímpic. Abans d’acabar l’any tornaran al Japó per a una segona concentració, i l’any que ve n’hi ha quatre més de previstes.

Díez-Canedo, que compleix la segona temporada al capdavant de l’equip espanyol, va reconèixer que les medalles aconseguides a la Seu i, sobretot, les quatre places olímpiques “no són cap sorpresa pel gran equip que tenim. No haver aconseguit les quatre places hauria estat una derrota meua; tres hauria estat acceptable i dos, un desastre”, es va sincerar.

L’urgellenc, que va ser olímpic als Jocs de Pequín 2008, va dir que Espanya ja és una potència en eslàlom. “Fa deu anys era una sorpresa aconseguir una medalla, ara és una possibilitat real en totes les categories”, va sentenciar.

tracking