SEGRE

DEPORTES

“L'Inter és difícil, però a casa som fiables”

Valverde, conciliador per la possible falta d’unitat al club que Piqué va insinuar

Messi, durant l’entrenament.

Messi, durant l’entrenament.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va reconèixer la vigília de rebre l’Inter de Milà (21.00/Movistar Liga de Campeones) a la Lliga de Campions, que el conjunt italià és un dels que estan més en forma d’Europa, però que el seu equip sol rendir a un bon nivell quan juga com a local. “L’Inter ha tingut un començament espectacular, guanyant tots els partits al seu campionat. Esperem un partit complicat, i la referència de l’any passat ens val a mitges perquè és un altre Inter, amb nous jugadors i marcat per l’estil del seu entrenador”, va argumentar.

Segons Valverde, amb Antonio Conte a la banqueta, l’equip nerazzurro “recorda el Chelsea” al qual es van enfrontar fa dos temporades, “un equip molt sòlid que juga amb tres centrals i dos carrilers i al qual és molt difícil fer gol”.

Però també va recordar que el seu Barça està guanyant amb solvència els partits que disputa al Camp Nou. “Juguem a casa i som fiables, tant a la Lliga com a la Champions. No sé qui és favorit, però que cadascú pensi el que vulgui, perquè no et dóna ni un punt a favor”, va subratllar.

Per rebre l’Inter, el preparador del conjunt blaugrana no podrà comptar, segons ell mateix va confirmar, amb els defenses Jordi Alba i Samuel Umtiti i el davanter Ansu Fati. Sobre Ousmane Dembélé i Leo Messi va insistir que no pensa córrer “cap risc” amb cap dels dos, malgrat la importància que li va donar al partit, “per confirmar la millora” i “perquè guanyar et fa fer un pas endavant, perquè al final són pocs partits en la fase de grups”.

Quan va ser preguntat per l’ambient del vestidor i la possible falta d’unitat en el si del club que va insinuar el defensa Gerard Piqué, Valverde es va mostrar, com sempre, conciliador. “Al vestidor ho veig tot com les altres temporades. Res estrany. Quant a l’ambient, crec que hem fet molt perquè tots anem pel mateix camí i ara veig l’equip bé, encara que, si guanyes, tot es veu molt millor”, va reflexionar el tècnic.

En qualsevol cas, el preparador extremeny va demanar que “les polèmiques vinguin de fora i no de dins”, per poder centrar-se “en el que tenim al davant, tant a la Lliga com a la Champions, que és molt”.

També va demanar tenir una mica més de sort amb les lesions. “Mai no estàs content quan els jugadors van lesionant-se de forma tan continuada. En algun cas, com Dembélé, ve de l’any passat, i veurem si ara ho podem controlar.”

El davanter del Barcelona Antoine Griezmann va dir ahir sobre la seua relació amb Leo Messi que encara és aviat perquè els dos agafin confiança: “Ni Messi ni jo no som persones gaire xerraires, així que és complicat que parlem. Però ja li he donat algun mate i estem en la bona direcció.” En qualsevol cas, el davanter blaugrana va assegurar que és “molt feliç” al Barcelona.

El davanter gal va admetre que encara no ha ofert la seua millor versió com a blaugrana. “Em falta temps. Em sento còmode, però encara necessito millorar al camp, sobretot els meus moviments jugant per banda, entrar més al joc. Estic amb confiança, però sé que encara em falten coses per ser el millor Griezmann possible”, va reconèixer.

El punta francès va recordar que acaba d’aterrar al Camp Nou i que necessita superar una fase d’adaptació: “Acabo d’arribar a una altra filosofia de joc, és una altra posició. Cal aprendre coses i, en dos mesos, no les pots tenir al cent per cent. Sé que els meus companys esperen el millor de mi. Jo també. M’exigeixo cada dia i crec que estic en el bon camí.”

Un dels motius pels quals encara no ha rendit al seu màxim nivell podria ser la demarcació en la qual juga amb Ernesto Valverde: gairebé sempre enganxat a la banda esquerra i alguna vegada al centre de l’atac. “Jugar a la dreta? Bona pregunta. No ho sé. Acabo d’arribar i sóc aquí per ajudar. Són respostes avorrides, però és que és així, tampoc no puc fer-hi res. Hi ha un entrenador, una tàctica, cal posar-s’hi dins i poca cosa més”, va respondre amb resignació, i va dir: “La Champions és el meu somni.”

Messi, durant l’entrenament.

Messi, durant l’entrenament.FCB

tracking