SEGRE

MOTOCICLISME ENDURO

Benet Gómez, de Guissona, subcampió del món

En categoria Open Cup en la seua primera participació completa al Mundial

Benet Gómez.

Benet Gómez.JAUME SOLÉ/X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor d’enduro Benet Gómez Subarroca, natural de Guissona, es va proclamar diumenge passat al circuit occità d’Embèrt subcampió del món de la modalitat d’enduro Open Cup. Encara que en anteriors edicions havia corregut alguna cursa puntual del Mundial, aquesta ha sigut la seua primera participació completa en aquesta Open Cup, en la qual puntuen els quatre millors resultats de les sis proves de l’EnduroGP. El lleidatà va pujar al podi en tres, concretament a les de República Txeca, Espanya i França.

Benet Gómez, de 24 anys, va començar a córrer als 9 al costat de Marc Màrquez, encara que al final es va decantar per la modalitat d’enduro. A banda de compartir una gran amistat amb Marc i Àlex Màrquez, dels quals diu que “són els més forts del Mundial tant a nivell físic com de coco”, comparteix també el seu preparador físic, Genís Cuadros. Explica que la seua modalitat és com el campionat de superbikes en la velocitat. La principal diferència és que en les proves d’enduro, tant a nivell d’EnduroGP com en els participants a l’Open Cup, tot just disposen de patrocinadors i que no guanyen premis en metàl·lic. Així, participar en el certamen li ha suposat un desemborsament de més de 20.000 euros, a banda de compaginar-ho amb el seu treball al grup BonÀrea.

Gómez destaca també que prefereix córrer en el Mundial que en el Campionat d’Espanya per la proximitat de les proves. “A l’haver de fer només quatre proves, tinc més a prop França o Itàlia que Galícia o Andalusia. A més, els circuits i l’ambient del Mundial poc tenen a veure amb els que hi ha aquí”, assenyala. Apunta que li agradaria participar en algun a la categoria reina de l’enduro. “Tinc la velocitat i la preparació”, assegura, però reconeix que no disposa ni de pressupost ni de temps lliure per això, de forma que la temporada vinent repetirà participació a l’Open Cup a la recerca del doblet.

Benet Gómez.

Benet Gómez.JAUME SOLÉ/X.S.

tracking