SEGRE

L'aparatosa caiguda de Marc Márquez, sense cap tipus de lesió

El de Cervera "esbronca" el director Mèdic per "enviar|-lo" a l’hospital de Buriram

L'aparatosa caiguda de Marc Márquez, sense cap tipus de lesió

L'aparatosa caiguda de Marc Márquez, sense cap tipus de lesióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez ha resolt sense cap tipus de lesió la seua aparatosa caiguda durant la primera sessió d’entrenaments i, literalment, el Director Mèdic de la competició, l’espanyol Ángel Charte, va reconèixer que li va clavar "un esbronc de collons" per enviar-lo a fer proves a l’hospital de Buriram.

"Márquez ha tingut una caiguda important, bastant aparatosa i el que ens ha sorprès inicialment de la caiguda és que quan això succeeix sol ser un pilot que s’aixeca ràpid, i en aquest cas no s’aixecava i hi havia una causa per a això, que li faltava la respiració, li costava molt ventilar a nivell d’inspiració", va explicar el traumatòleg espanyol.

"En arribar al centre mèdic l’hem monitoritzat i hem vist que estava més recuperat del flux cardíac i respiratori, cent per cent estable, encara que amb dolor a la zona lumbo-sacra, a la zona gluti dreta i a la zona tibial esquerra, amb un petit bombament", va continuar Charte.

"Una vegada estabilitzat i comprovat que no hi havia cap compromís orgànic important hem decidit fer radiografies al centre mèdic de la zona toràcica, vertebral i tèbia, on no hi havia res apreciable, com tampoc a la zona del gluti, i a la zona vertebral no vèiem bé, estava molt artefactada, i hem decidit fer una ressonància nuclear magnètica a l’hospital de Buriram des de la zona cervical fins la sacra, sense trobar cap lesió ni edema ossi ni contusional, encara que sí que hi havia una contusió a la zona paravertebral, però ni fissura ni fractura", va tranquil·litzar el Director Mèdic de la competició, que va aclarir que el pilot és completament apte ja per als segons lliures.

"Aquest és un diagnòstic definitiu quant a aquest tipus de característica de lesió, però evidentment molèsties tindrà, encara que ja hem estat ara amb tractament antiinflamatori potent, així com amb una rehabilitació suficient per veure com anem durant el cap de setmana per anar canviant el tractament en funció dels canvis en el llindar de dolor, augmentin o disminueixin", va agregar Charte.

Alberto Puig, principal responsable de l’equip de competició Honda Racing Corporation (HRC), va explicar que "les notícies són que afortunadament no hi ha cap lesió".

"Hem anat a l’hospital de Buriram, li han fet una ressonància magnètica i ha sortit negativa en el sentit que està tot bé. Lògicament té contusions a l’esquena, a la cama, al maluc, però res que sigui realment preocupant. Amb la qual cosa, crec que hem tingut sort", va assenyalar Puig. Ja en referir-se a la caiguda, Alberto Puig va explicar que "ha sortit de boxes i a la contrarecta no ha agafat la zona que s’utilitza, sinó que ha anat per l’exterior". "Probablement aquesta zona fos bruta i quan els pneumàtics trepitgen per allà no estan com deurien, gairebé segur que aquest ha estat el motiu de la caiguda ja que el pneumàtics no estava fred i ell tampoc no és que fos passat o més ràpid del que tocava, pel que probablement es degui que el pneumàtic anava per una zona bruta i s’ha embrutat", va continuar el responsable de l’equip.

"La caiguda ha estat dura i això demostra com de fort que està ell, perquè en condicions normals un cop així, si no estàs bé físicament, et desintegra", va reconèixer Puig.

"El resum és que ha estat afortunat, no ha passat res i continuem amb el pla amb què vam venir aquí i surt en el segon lliure", va afirmar Alberto Puig.

tracking