SEGRE

Àlex Márquez acaba cinquè a Buriram i és més líder de Moto2

El de Cervera disposa de 40 punts d’avantatge sobre Augusto Fernández

Àlex Márquez acaba cinquè a Buriram i és més líder de Moto2

Àlex Márquez acaba cinquè a Buriram i és més líder de Moto2EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Luca Marini (Kalex) va aconseguir en solitari la segona victòria de la seua carrera esportiva i la primera de la temporada en imposar-se aquest diumenge en el Gran Premi de Tailàndia de Moto2 en el circuit de Buriram per davant del sud-africà Brad Binder (KTM) i de l’espanyol Iker Lecuona (KTM).

Marini, que va guanyar en Malàisia l’any passat, suma un total de vuit podis, tres d’ells en la present temporada, i és sisè en la classificació provisional del mundial, en la qual continua líder, ara amb dos punts més d’avantatge (40 punts), el lleidatà Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex), cinquè a Buriram, sobre Augusto Fernández (Kalex), que va acabar quart.

Encara que el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) va intentar sorprendre el líder dels entrenaments i del mundial, el lleidatà Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) en la primera corba, la trajectòria d’aquest era millor que la del nipó i tot just uns metres més endavant va començar a comandar la prova, seguit per l’italià Luca Marini (Kalex) i l’australià Remy Gardner (Kalex), que així va completar el primer gir.

Augusto Fernández (Kalex), tercer en la classificació provisional del mundial, era cinquè per davant d’un quartet d’espanyols format per Iker Lecuona (KTM), Jorge Martín (KTM) i Xavier Vierge (Estrella Galícia 0'0 Kalex).

Jorge Navarro (Speed Up), vint-i-unè a la sortida després d’uns mals entrenaments com a conseqüència de la pluja, va millorar sis posicions en el primer gir per passar quinzè, encara que ho va fer en un grup en el qual li va costar recuperar posicions i una volta més tard era divuitè.

Al capdavant, Márquez i Marini van començar a posar metres de distància respecte als seus perseguidors a ritme de volta ràpida d’ambdós en el segon gir, després del quin es va arrogar la responsabilitat de tirar al capdavant el pilot transalpí, que va trobar la resposta del de Cervera, tot el temps enganxat al seu rebuf, mentre en el grup perseguidor va ser Iker Lecuona qui va començar a tirar per intentar neutralitzar els dos escapats.

A poc a poc Alex Márquez va anar perdent força respecte a Luca Marini, que va protagonitzar una nova volta ràpida en el cinquè gir, i amb ell "va enganxar" Lecuona, quedant-se una mica més enrere un grup encapçalat pel sud-africà Brad Binder (KTM), format per vuit pilots en el qual també hi havia Augusto Fernández, Jorge Martín i Xavier Vierge, que en l’onzena volta es va anar per terra.

Marini es va anar destacant dels seus rivals per aconseguir un avantatge de 2.2 en aquesta onzena volta en la qual va caure Vierge, mentre Alex Márquez se les veia i desitjava per frenar els atacs d’Iker Lecuona, amb Brad Binder i Augusto Fernández cada vegada més a prop.

En el quinzè gir Lecuona va aconseguir passar Márquez, amb Marini ja a 3,2 segons de distància, mentre el pilot d’Estrella Galícia 0'0 es va veure superat també pel sud-africà Brad Binder, al qual poc després "li va tornar" l’acció.

Entre ells es va entaular una petita "picabaralla" que no li interessava gens al cerverí, sabedor que no podia cometre errors ja que tots els que anaven per davant d’ell es trobaven per darrere en la classificació provisional del mundial.

En les voltes finals i amb Luca Marini destacat, el quartet format per Lecuona, Binder, Márquez i Fernández va començar a marcar-se molt de prop buscant l’error del rival o el punt en el qual poder avançar, que en el cas de Fernández sobre Márquez va arribar en el vintè gir, encara que entre ambdós abans hi va haver una sèrie d’avançaments.

Al final no hi va haver sorpreses. Luca Marini es va adjudicar la victòria i en el podi li van acompanyar Brad Binder i Iker Lecuona, amb Augusto Fernández quart, Alex Márquez en la cinquena posició, Jorge Martín sisè i Jorge Navarro, fora dels punts, dissetè.

tracking