SEGRE

Marc Márquez aconsegueix el seu vuitè títol de campió

Supera en l’última volta al francès Fabio Quartararo i el seu únic rival pel campionat, l’italià Andrea Dovizioso, acaba quart

Marc Márquez aconsegueix el seu vuitè títol de campió del món

Marc Márquez aconsegueix el seu vuitè títol de campió del mónBox Repsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez es va adjudicar la victòria i el vuitè títol mundial de la seua carrera esportiva a l’imposar-se en el Gran Premi de Tailàndia de MotoGp que es va disputar aquest diumenge al circuit de Buriram per davant del francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) i el seu compatriota Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

Márquez s’ha proclamat per sisena vegada campió del món de MotoGP, títols que s'afegeixen als de 125 cc i Moto2, després de guanyar aquest diumenge en la cursa del Gran Premi de Tailàndia, quinzena cita|citació del Mundial de motociclisme, després de superar en l’última volta al francès Fabio Quartararo (Yamaha), i de que el seu únic rival pel títol, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), acabés quart.

Amb només 26 anys, el de Cervera continua fent història en conquerir el seu sisè títol de la categoria reina (2013, 2014, 2016, 2017, 2018 i 2019) i el vuitè de la seua carrera (125 cc en 2010 i Moto2 el 2012), i tot en assegurar-se el ceptre a falta encara de quatre proves per al final, una cosa que fins ara només havien aconseguit Mick Doohan i Valentino Rossi.

El Fan Club de Màrquez, seguint la cursa de Moto GP des de Cervera.

En un cap de setmana complicat, en el qual el de Cervera va tenir una dura caiguda durant la primera jornada d’entrenaments lliures que el va obligar a passar per l’hospital, els comptes eren clars: havia d’acabar per davant de Dovizioso i treure-li dos punts. Dissabte va complir i, malgrat anar-se’n de nou a terra, es va assegurar la tercera plaça de sortida, mentre el transalpí era setè.

El 'poleman' de dissabte, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), aconseguia defensar la seua posició de privilegi en l’arrencada de la prova aquest diumenge a Buriram, i Márquez pujava una posició per posar-se a la seua roda; va arribar fins i tot a avançar-lo en la volta 2, però va cedir després d’anar-se llarg en una corba. 'Dovi', mentrestant, marxava quart.

El caràcter del campió va sortir una vegada més a col·lació; lluny de relaxar-se, sabent que amb aquesta posició en tenia prou per revalidar la seua corona, va iniciar una frenètica lluita amb el 'rookie' de Niça, intercanviant-se voltes ràpides i aconseguint baixar del 1:30 en el traçat tailandès. Per darrere, Maverick Viñales (Yamaha) feia de cordó de seguretat, tercer, entre els dos aspirants al títol.

La cursa avançava i la glòria s’aproximava. A falta de quatre girs, va fer el seu primer intent de superar el francès, però es va ser llarg en el revolt. No va deixar de buscar-ho i ho va trobar al principi de l’última volta, quan va aconseguir confirmar el seu avançament i, encara que Quartararo no es va rendir i va arribar a passar-lo, va recuperar la seua posició per veure primer la bandera de quadres i proclamar-se campió del món.

Marc Márquez, aquest diumenge al GP de Tailàndia.

Marc Márquez, aquest diumenge al GP de Tailàndia.Box Repsol

tracking