SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça acomiada Valdés

Una forta discussió amb Patrick Kluivert, cap del planter, el detonant per al relleu al capdavant del juvenil blaugrana || Només ha estat dos mesos al càrrec

Valdés, amb Guillermo Amor, el directiu Silvio Elías i José Mari Bakero.

Valdés, amb Guillermo Amor, el directiu Silvio Elías i José Mari Bakero.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’etapa de Víctor Valdés, un dels millors porters de la història del FC Barcelona, com a entrenador del juvenil tot just s’ha prolongat durant dos mesos i mig, després que fos destituït ahir del càrrec. Valdés serà substituït al càrrec per Franc Artiga, fins ara entrenador del juvenil B i amb diferents responsabilitats a la Masia des del 2010. Les diferències de criteri entre l’exporter i els rectors del futbol formatiu del Barça, en especial amb Patrick Kluivert, cap d’aquesta àrea, amb el qual va tenir una forta discussió divendres, van desembocar en aquesta decisió.

El xoc amb Kluivert és només la punta de l’iceberg d’una trajectòria marcada per les desavinences i que ha acabat de la pitjor manera possible. Malgrat ser una llegenda al Camp Nou, Valdés se’n va anar per la porta del darrere del primer equip el 2014. Els seus mèrits esportius li van tornar a obrir la porta del club aquest estiu, quan Bartomeu li va concedir el desig de portar la banqueta del juvenil, però de nou ha tingut un adéu escabrós. Durant la pretemporada ja es podia començar a intuir que Valdés no seria un tècnic com els altres.

L’exporter va retirar l’equip d’un torneig i al debut oficial com a local va acabar expulsat

Malgrat estar al càrrec d’un equip del futbol base, el seu caràcter continuava sent el mateix. Va retirar l’equip d’un torneig amistós a Holanda per “protegir la salut” dels seus futbolistes. Després, al debut oficial com a local va ser expulsat per insultar un jutge de línia. I en els últims dies, es queixava per no poder jugar més partits al nou estadi Johan Cruyff. Tots aquests incidents van sortir a la llum pública però a nivell intern les coses no anaven gaire més ben encaminades.

Les seues enganxades amb els responsables del planter eren contínues. Valdés no acceptava les indicacions sobre els sistemes de joc ni sobre la manera de distribuir els minuts entre certs futbolistes. Més enllà de les opinions futbolístiques, les formes mai eren les millors per part del tècnic, una manera d’actuar que va explotar divendres amb Kluivert i que ha acabat sent la seua sentència. Valdés, que va guanyar vint-i-un títols com a futbolista blaugrana, deixa el juvenil segon al grup 3 de la Divisió d’Honor, en la qual també juga el Lleida Esportiu. A la UEFA Youth League, les seues dos derrotes amb Dortmund i Inter deixen gairebé impossible la final a quatre.

tracking