SEGRE

DEPORTES

Marc Màrquez: "Em fixo en Nadal i Messi"

Assegura que quan el vinculen amb llegendes de l’esport, “se’m posa la pell de gallina” || Diu que ara se sent “més madur” però veu “gairebé impossible” assolir els títols d’Agostini

Marc va oferir ahir al Campus Repsol a Madrid una multitudinària roda de premsa.

Marc va oferir ahir al Campus Repsol a Madrid una multitudinària roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al cap de dos dies d’haver aconseguit el vuitè títol mundial de motociclisme, el sisè en MotoGP, Marc Màrquez va fer ahir una parada a Madrid per oferir una multitudinària roda de premsa, en la qual va parlar del present i del futur, i en què va revelar que per ser cada dia millor té dos grans referents en qui fixar-se. “Ha estat un any molt bo i serà difícil millorar-lo. Però un dels meus ídols és Rafa Nadal i quan el veus en un partit i et preguntes què pot fer millor, ell sempre fa un nou pas endavant. O quan Messi marca un gol, tornes a pensar que no es pot fer millor i després va i en marca un altre que encara és millor. Intento tenir el meu mirall en ells; sempre milloren. Intentaré aprendre dels errors. Els rivals et marquen el nivell i és aquí on intentarem continuar creixent”, va afirmar.

Va assegurar que intenta “apartar la mirada” de tots els comentaris sobre la seua històrica carrera, però reconeix que es posa roig quan veu que la gent situa el seu nom a l’altura dels grans de l’esport. “Intento apartar la mirada i seguir el meu camí. Lògicament jo també veig el que es diu i quan sents el teu nom envoltat de llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l’esport, se’t posa la pell de gallina. Si quan em retiri, que tant de bo sigui d’aquí a molts anys, estic al voltant de tots aquests noms, estaré molt orgullós”, va apuntar.

“Mai dic que no ho provaria, però no competiré mai al Dakar amb moto”, assegura

A set títols del pilot més premiat de la història, Giacomo Agostini, l’hexacampió de MotoGP no va descartar arribar algun dia a aquesta xifra. “Mai diré que és impossible, però veig gairebé impossible igualar-lo perquè significa guanyar gairebé el doble del que tinc ara. Mai m’he obsessionat amb res, només vull disfrutar de la meua passió”, va recalcar. “M’agrada viure el present, no el passat ni el futur, mai m’he obsessionat amb un número ni amb cap nom. L’edat va passant i vaig intentant ser més madur, gestionar-ho tot més. El 2014 va ser un any molt bo, però tenia aquest punt d’immaduresa i d’inconsciència. És aquí on he completat l’any més sòlid de la meua carrera esportiva”, va asseverar.

tracking