HOQUEI OK LLIGA

Derrota dolorosa del Llista

Els lleidatans perden a l’últim minut contra l’Igualada el primer partit de Lliga || L’equip d’Albert Folguera no va saber aprofitar un marcador que va tenir a favor durant trenta-cinc minuts

alt

El Lleida Llista va perdre ahir contra l’Igualada el primer partit de Lliga (6-8). Va ser una derrota dolorosa i també injusta, ja que els lleidatans es van mantenir davant en el marcador durant 35 minuts i van arribar a l’últim amb 6-6 a l’electrònic. Però van sobrar els últims 15 segons, en els quals l’equip lleidatà va cometre un error que va permetre a l’Igualada marcar el 6-7 i, a l’últim segon, amb el Llista atacant sense porter, amb cinc jugadors de pista, un d’ells va aturar una bola, ja amb el crono a zero. Els àrbitres van xiular l’innecessari penal i Lluís Tomàs, en senyal de protesta, se’n va anar de la porteria quan llançava Ton Baliu, que va marcar així el definitiu 6-8.

El Llista arribava a aquest partit de la jornada 2, que es va canviar en el seu dia per la disputa de la Copa Continental, amb un triomf i un empat i, en cas de triomf, s’hauria enfilat a la segona posició de la taula. L’equip va sortir a totes i es va avançar 2-0 gràcies a sengles gols de Joan Cañellas als minuts 5 i 9.

Amb el crono a 0 els àrbitres van assenyalar penal i Lluís Tomàs va deixar la porteria buida en senyal de protesta

Però l’Igualada, que arribava amb dos victòries i la possibilitat de compartir el liderat amb el Liceo, va firmar el 2-1 al minut 13 amb un llançament de Baliu. El Llista va tenir més ocasions, però va topar amb els pals i l’actuació d’Elagi Deitg, sobretot a la segona part. Al descans es va arribar 4-2 després que es marquessin tres gols els dos últims minuts. Palazón va fer el 3-1, Méndez el 3-2 i Oriol Vives, molt motivat davant del seu exequip, el 4-2.

Aquest intercanvi de cops va continuar tot just iniciar-se la segona part, amb tres gols més els 4 primers minuts. Oriol Vives feia el 5-2, Méndez tornava a retallar distàncies (5-3) i Baliu posava el 5-4. Oriol Vives va firmar el 6-4 al minut 31 però aquí va acabar l’encert local, mentre que l’Igualada, que no tenia res a perdre, es va llançar sobre la porteria de Lluís Tomàs buscant més gols.

I els va trobar davant d’un equip que no va saber jugar les seues cartes i que, amb 6-6, va encaixar dos gols en els últims 12 segons.

Folguera: “És una pena, hauria pogut vèncer qualsevol” Albert Folguera estava contrariat al final del partit, per la derrota i per la forma en la qual es va produir. “Hem perdut contra un gran rival, que ens ha pressionat molt. Podria haver guanyat qualsevol, però ens hem equivocat en la jugada del 6-7. És una llàstima, perquè amb un punt hauria estat molt content”, va explicar. D’altra banda, el tècnic no va voler valorar el polèmic arbitratge perquè “tinc molta feina a fer, amb gent que ha de madurar moltíssim i centrar-me en l’àrbitre em portaria a una anàlisi equivocada. Som un equip jove, tendre i nou. Encara no tenim el caràcter que ha tingut l’Igualada”, va afegir. El pròxim encontre serà aquest diumenge a casa amb el Lloret.

Marc Palazón intenta controlar una bola davant de la pressió d’un jugador de l’Igualada.AMADO FORROLLA