ELS DETALLS

CRÒNICA | Gran entrepussada del Cadí la Seu

El Cadí la Seu encaixa la primera derrota de la temporada al perdre al Palau contra un intractable Perfumerías Avenida || El duel, en què no va poder participar Peña per lesió, va quedar sentenciat abans del descans, quan les de Salamanca ja manaven per 21

Tinara Moore intenta superar Laura Gil, exjugadora del Sedis Bàsquet.

Tinara Moore intenta superar Laura Gil, exjugadora del Sedis Bàsquet.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu no va poder mantenir la bona ratxa en l’inici de la Lliga i ahir va encaixar una dolorosa derrota contra el Perfumerías Avenida (37-73), un duel que va quedar sentenciat abans del descans, amb una diferència de 21 punts a favor del conjunt de Salamanca. Des dels primers minuts, el Perfumerías Avenida va transmetre la sensació de ser molt superior i Vilaró, ex del Sedis, es va encarregar de plasmar-ho al marcador amb 7 dels 10 primers punts per al seu equip (2-10). Canut, que no va poder comptar amb Laura Peña a causa d’un esquinç de turmell, va haver d’aturar el partit a 4:42 del final del primer quart per la falta d’encert general. La resposta va ser immediata, amb un triple de Gustavsson. Però la reacció lleidatana es va quedar aquí. Les de Salamanca van posar la velocitat de creuer i amb un clar parcial de 0-9 van tancar el primer acte (5-19). Cinc punts era un escàs botí. Però la sequera va tenir la continuïtat a l’inici del segon quart, amb un equip visitant que no va perdonar i es va situar amb un avantatge de 20 punts (5-25). Bahí va acabar amb la desesperant ratxa negativa del Cadí, que sumava prop de 9 minuts sense anotar, des del triple de Gustavsson. Moore va començar a despertar-se, però les de Salamanca no estaven cometent tants errors i van seguir augmentant la diferència, que va arribar a ser de 22 punts (9-31) després d’una cistella de Vitola. Gustavsson va anotar des de la línia de lliures, però el Perfumerías va respondre amb quatre punts de Vitola i Samuelson (11-35). Un triple de Nogic va tancar una primera meitat per oblidar, amb un Cadí desaparegut. Les lleidatanes van millorar al tercer quart, amb més facilitat en l’anotació. Però les visitants tampoc van afluixar i van seguir castigant una vegada i una altra el cèrcol local, tant a la pintura com des de l’exterior, amb triples de Cazorla i Samuelson. El de la internacional britànica va suposar una nova màxima diferència a favor de les de Salamanca (22-47). Va reaccionar el Cadí amb quatre punts seguits que van provocar el temps mort d’Ortega. El parcial va acabar sent de 7-0, però va contestar immediatament l’Avenida i va deixar el lluminós en un 31-51 abans d’entrar a l’últim quart. La imatge que va donar el Cadí en els primers instants de l’últim parcial va ser preocupant, amb un parcial de 0-9 que va fer que Canut hagués d’aturar el duel, ja que les visitants manaven per 29 punts i no afluixaven. Però la sagnia va seguir fins que Moore, la més destacada de les lleidatanes, va anotar el 33-62. Havien passat vora cinc minuts de l’últim quart. La primera cistella del Cadí no va frenar un rival que va arribar a situar-se amb una màxima diferència de 38 punts (33-71). Les lleidatanes només van poder respondre des de la línia de lliures, amb Pujol i Gustavsson, i al final les de Salamanca es van endur el desigual duel per 36 punts de diferència (37-73), gairebé el doble de punts que el Cadí, que dimecres debuta a Europa a la pista del Landes.

Bernat Canut va dir després del partit que l’equip no havia estat bé en línies generals, però que també hi havia aspectes a destacar, com la defensa de les jugadores durant la primera meitat. “Ens ha costat molt atacar, hem estat massa irregulars i no ens hem sabut posar al mateix nivell que elles en alguns aspectes del joc, com per exemple l’un contra un. Crec que ens hem fet petites en algunes coses com en la selecció de tret en atac. Tanmateix, també hem estat bé en defensa durant la primera meitat. Hem sabut estar intenses i concentrades, però al davant no hem estat a l’altura d’un gran rival com l’Avenida”, va manifestar l’entrenador lleidatà. Pel que fa a la segona meitat, el tècnic va dir que “hem seguit en la mateixa línia, amb moltes dificultats en atac i això ens ha perjudicat, ja que el rival se n’ha anat en el marcador i ha estat impossible tornar a entrar en el partit”, va afegir Canut després de la derrota.

El Cadí la Seu amb prou feines tindrà descans després de disputar la quarta jornada de la Lliga Femenina, ja que dimecres que ve debuta a l’EuroCup Femenina, a la pista del Basket Landes francès, un encontre previst a les 20.00. El següent duel de Lliga serà dissabte (18.30) a la pista del Gernika, que ahir va sumar la tercera victòria de la temporada després d’imposar-se a la pista del Bembibre (60-75).