ELS DETALLS

CRÒNICA | El Llista suma tres punts d'or

Firma el primer triomf a casa al derrotar el Lloret en un duel en què va tornar a patir durant el segon temps || L’equip de Folguera va jugar una gran primera part però li va costar tancar l’encontre

Gefflot intenta superar el porter del Lloret.

Gefflot intenta superar el porter del Lloret.CARLES MIRANDA

Albert Folguera va valorar la importància dels tres punts aconseguits ahir contra el Lloret, però també va destacar la bona primera meitat que va fer l’equip. “El millor del partit no són només els tres punts. Diria que la primera meitat hem estat molt bé i hauríem pogut marxar al descans amb un 4-0 o 5-0”, va explicar, alhora que admetia també el valor que té aquesta victòria de cara als pròxims partits. “Aquests tres punts ens han de donar molta tranquil·litat”, va afegir. Va admetre que va témer que a la segona part, quan el Lloret va marcar el 2-1, es pogués repetir la història de dimecres passat, quan l’Igualada va remuntar el marcador en els últims segons. “A la segona part ens ha passat una mica el que ens va succeir l’altre dia. Encara que hem intentat estar tranquils, hem tornat a tenir possessions curtes, vèiem que arribàvem però el marcador era molt just i l’equip estava amb una mica d’ansietat”.

Va afegir també que després del 2-1 és normal que “ells s’encoratgin i a nosaltres ens entrin els dubtes. Ens ha costat sortir de la seua pressió. Però em quedo amb els tres punts, que són importantíssims després del que va passar l’altre dia”, va insistir. Sobre l’inici de Lliga, amb 7 punts de 12, va dir que “no estic descontent”. “Guanyar a Vic no és fàcil i empatar a Voltregà no és fàcil. Ara ens vénen Liceo, Girona, Caldes... partits que són complicadíssims”, va afegir l’entrenador.

El Lleida Llista va sumar ahir tres punts de gran valor al derrotar per 4-1 el Lloret, en la que era la primera victòria de la Lliga a l’Onze de Setembre. El matx va tenir dos parts ben diferenciades i de signe totalment oposat. Durant la primera, l’equip d’Albert Folguera va dominar totalment el rival i va tenir prou ocasions com per haver tancat el partit. Però no ho va fer i a la segona part va patir molt després del 2-1 dels gironins, ja que es van repetir escenes que recordaven la derrota del dimecres anterior amb l’Igualada, en un duel que els lleidatans van dominar clarament durant molts minuts però que van acabar perdent per 6-8. Ahir, els últims minuts van tornar a ser decisius, però en aquesta ocasió el triomf se’l va emportar l’equip lleidatà.

No es mereixia patir tant el Lleida Llista. És cert que, amb cinc novetats a la plantilla, l’equip està encara en fase de construcció i la compenetració se’n ressent. Però encara que el conjunt alterna fases de bon joc amb desconnexions incomprensibles, ahir hauria pogut tancar el partit a la primera part en la qual, a banda de dos gols, va fer tres llançaments als pals i va fallar un penal a falta de 39 segons per al descans. Amb una mica més d’encert, la segona part hauria servit només per decidir la diferència final al marcador.

El Llista rebia el Lloret amb les cicatrius que li va deixar la dolorosa derrota de dimecres contra l’Igualada. El rival arribava necessitat de punts, ja que no ha obtingut encara cap triomf. L’equip de Folguera va saltar a la pista amb la lliçó apresa i es va llançar a buscar la porteria rival. En menys de cinc minuts Joan Cañellas i Andreu Tomàs ja havien estavellat dos boles als pals i, passat el minut 5, el francès Nathan Gefflot va desviar un llançament d’Andreu Tomàs per pujar l’1-0 al marcador i donar una necessària dosi de tranquil·litat a l’equip.

El Lloret va donar un ensurt amb una acció de Farré al minut 14, al marcar un gol que va ser anul·lat per haver elevat en excés l’estic en el moment del llançament. Tot continuava igual, però aquesta acció recordava al Llista que encara tenia molta feina al davant.

L’equip lleidatà controlava l’enfrontament, tenia la possessió i buscava el gol amb insistència, però sense encert. Al minut 16 Andreu Tomàs va tornar a llançar la bola al pal. Era la tercera. El premi a tanta insistència va arribar al minut 22, quan Àlex Joseph va marcar el 2-0.

Abans del descans encara va tenir l’equip una oportunitat d’ampliar el marcador, però Andreu Tomàs va errar un penal amb què els àrbitres van castigar una demolició a Marc Palazón a falta de 39 segons.

La sort va continuar sent esquiva en l’arrancada de la segona part. El visitant Marc Gómez va veure una targeta blava al minut 28 i en aquesta ocasió va ser Mauro Giuliani el que no va aconseguir transformar el llançament directe.

I va passar el que sol passar quan un equip perdona tant. Adrià Farré va marcar el 2-1 al minut 35 i amb això els nervis i els dubtes van tornar als jugadors lleidatans, als quals els costava mantenir la possessió de la bola, cosa que generava perilloses contres de l’equip gironí. Com dimecres, el Llista es complicava la vida.

Quan els pessimistes temien un altre final de malson, Oriol Vives va marcar el 3-1. Faltaven escassament quatre minuts per al final del xoc, tot un món en hoquei, però el cop va ser excessiu per al Lloret, que va reclamar als àrbitres que Àlex Joseph havia molestat el porter en el moment del llançament de Vives. Amb el Lloret a la desesperada, Andreu Tomàs, a falta de pocs segons per al final, va culminar una contra amb el 4-1 definitiu que premiava l’esforç dels lleidatans. Tres punts d’autèntic or.