SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Lliga vol traslladar el Clàssic del 26 a Madrid

Els clubs ho rebutgen i Competició prendrà una decisió dimecres vinent

Leo Messi ahir amb la Bota d’Or, la sisena de la seua carrera.

Leo Messi ahir amb la Bota d’Or, la sisena de la seua carrera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga ha sol·licitat al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol que el Clàssic Barcelona-Reial Madrid, previst per al dissabte 26 d’octubre, es jugui al Santiago Bernabéu en lloc del Camp Nou. Fonts de LaLiga van confirmar la petició, “a causa de força major”, després que es fixés inicialment per a les 13.00 hores d’aquell dia, arran de la situació politicosocial que es viu a Catalunya després de la sentència del procés. Competició prendrà una decisió dimecres.

Tant el Reial Madrid com el FC Barcelona van mostrar el seu rebuig d’un possible canvi d’escenari. Els serveis jurídics del club blanc consideren que el canvi de seu alteraria la competició i perjudicaria tercers, però acceptarien un ajornament.

Per la seua part, la postura de l’entitat blaugrana és que no accepta sota cap concepte el canvi d’escenari del partit i, per tant, es manté a jugar-lo el 26 d’octubre al Camp Nou tal com marca el calendari de lliga.

Per la seua part, el Govern espanyol, a través del Consell Superior d’Esports (CSD), va expressar la negativa que es jugui el partit. “Tal com s’estan desenvolupant els esdeveniments considerem, igual com la Lliga i l’RFEF, que per seguretat no és raonable jugar aquest partit tal com està previst”, van declarar fonts del CSD.

Els responsables del dispositiu policial a Catalunya han començat a valorar en les últimes hores amb preocupació creixent la possibilitat que la violència protagonitzada per alguns grups a les protestes independentistes es mantingui aquesta setmana entorn de la vaga general convocada per a demà i que, la setmana vinent, desemboqui entorn del Clàssic, que al seu torn ha estat declarat d’alt risc.

El dissabte 26 a la tarda estava prevista a Barcelona una gran manifestació contra les condemnes a polítics i líders independentistes. Tanmateix, la plataforma organitzadora de la majoria d’accions de protesta per la sentència del procés, Tsunami Democràtic, va emetre ahir un comunicat en el qual suprimeix la data tot i que manté la menció a la manifestació i actes de protesta.

tracking