SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El clàssic, el 18 de desembre

Competició ajorna el partit entre Barça i Madrid, que s’havia de disputar d’aquí a vuit dies al Camp Nou || Entén que no es pot celebrar a la data prevista per motius de seguretat

Ernesto Valverde durant la roda de premsa prèvia al partit de demà davant l’Eibar.

Ernesto Valverde durant la roda de premsa prèvia al partit de demà davant l’Eibar.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè de competició de la Federació Espanyola (RFEF) va decidir ahir ajornar el clàssic previst per al dissabte 26, va rebutjar la permuta de l’ordre que va proposar la Lliga i va proposar el dimecres 18 de desembre com a data alternativa. El comitè va reclamar als dos clubs que presentessin les al·legacions a la proposta de la Lliga i els dos es van mostrar contraris. Tanmateix, el comitè entén que per qüestions de seguretat l’encontre no es pot disputar la data prevista, ja que per a aquell mateix dia hi ha una manifestació multitudinària a Barcelona i les forces de seguretat desaconsellen la coincidència amb el duel, que era un possible objectiu reivindicatiu.

Competició no pot fixar la nova data, però proposa el 18 de desembre, tot i que el president de la Lliga, Javier Tebas, va advertir ahir mateix que era un dia impossible al coincidir amb la Copa del Rei. “Nosaltres vam considerar que es podia intercanviar el partit. Si al final calia suspendre’l, calia buscar el menor mal possible a tota la competició. Si no vam entrar en contacte amb els clubs i amb l’RFEF llavors, és perquè vam entendre que era un problema de seguretat i política”, va assenyalar Tebas. Per la seua part, Luis Rubiales, president de l’RFEF, va manifestar que “la meua obligació és mantenir-me com més al marge millor, perquè hi ha un òrgan que ha de prendre la decisió. M’equivocaria si donés una opinió al respecte, hem de ser prudents i responsables. Hem dit als dos clubs que presentin les al·legacions avui i han arribat abans de les 12.00. És competició el que ha de decidir”, va afegir hores abans de la decisió del comitè.

El tècnic no era partidari d’ajornar ni intercanviar l’ordre del duel contra el Madrid

Respecte a una possible comparació amb la situació que es va viure a Euskadi, Valverde va dir que “no és comparable. Els polítics han de fer passos per trobar punts d’entesa. Esperem que ho facin, perquè s’estan vivint situacions que no són agradables de veure”, va afegir.

tracking