SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez: “El meu millor psicòleg és l'equip”

El lleidatà reconeix que “l’objectiu és acabar en el podi totes les carreres”

481696_1.jpg

481696_1.jpgREPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va negar ahir que hagi treballat amb un psicòleg esportiu ni que el necessiti en l’actualitat, deixant clar que el seu equip i el seu entorn són els que s’atansen més a aquesta figura. “No he treballat mai amb un psicòleg esportiu, potser algun dia ho necessiti, però avui dia el meu millor psicòleg és el meu equip i les persones que m’envolten. És el millor que funciona per a mi”, va comentar el lleidatà a la roda de premsa prèvia al Gran Premi del Japó, que afrontarà ja amb el títol a la butxaca.

Marc va reconèixer que va viure “una celebració molt bona” després de conquerir a Tailàndia el seu vuitè títol mundial, i que s’ha preparat “d’una altra manera per a aquestes tres carreres” de la sempre exigent gira per Àsia i Austràlia. “La mentalitat segueix intacta”, va advertir el pilot de Cervera, deixant clar que no es relaxarà. “Em sento preparat per a aquesta carrera i provaré de lluitar per la victòria, aquesta és la millor manera per preparar el 2020”, va apuntar.

Màrquez no vol posar-se més pressió amb nous objectius: “Ja he tingut pressió durant tot l’any com perquè ara hi hagi un extra de pressió”, va dir, encara que va afegir: “L’objectiu és acabar al podi en totes les curses i així plantejo aquest cap de setmana, el d’Austràlia i l’altre, amb la mentalitat d’intentar guanyar. Després, si durant el cap de setmana et posen els rivals al lloc, això no significa guanyar o guanyar. Significa intentar guanyar i, si no, acabar al podi com hem fet en totes les carreres fins ara durant la temporada”, va assenyalar.

Màrquez va recordar que l’any passat a Motegi va oferir “una bona batalla” amb Dovizioso. “Lamentablement a dos voltes va caure, però segur que aquest cap de setmana anirà ràpid perquè és un dels seus circuits favorits”, va indicar. Tampoc no oblida el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que està sent un dels seus rivals més durs. “Aquest també és un dels seus circuits favorits i ja ha mostrat el seu nivell, el rendiment que té i va molt ràpid. Tampoc no s’ha d’oblidar Maverick [Viñales] o Rins”, va subratllar.

Una vegada més van sortir a col·lació les possibilitats del seu germà Àlex de ser campió del món de Moto2 i va dir: «Ja té prou pressió el meu pobre germà, fins i tot els amics estan “vinga va, ara et toca a tu”, vulguis o no això pesa, però ho porta bé.» L’octacampió va afegir: “S’ha aïllat bé i està concentrat i l’he vist treballant bé; per ganes no serà, ara que després t’ha d’acompanyar tot. Hi haurà carreres amb aigua o en grup, però cal posar-hi ganes i la sort ha d’acompanyar”, va reconèixer Marc.

Àlex Màrquez, líder del Mundial de Moto2 amb 40 punts d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, va dir ahir que Motegi no li agrada, si bé va recordar de seguida que l’ha guanyat “tres vegades”, a l’assenyalar l’ordre de preferències en les carreres que resten per disputar-se. “Seria Austràlia, Malàisia, Japó i València”, va ordenar el lleidatà, que va matisar: “El Japó no m’agrada, però hi he guanyat tres vegades, i el mateix passa a València, així que la balança s’iguala molt entre els quatre circuits.”

“Marc –el seu germà– va poder guanyar el títol a Tailàndia i ara jo estic centrat en el meu, per intentar treure el màxim en cada circuit i, per sort, vénen circuits que m’agraden i que se’m donen bé, però cal seguir en la mateixa dinàmica de tot l’any”, va comentar el pilot de Cervera, que no vol veure-hi més enllà del cap de setmana. “No puc pensar que he de guanyar aquí [al Japó] per tenir ja una bola de partit, arribarà quan hagi d’arribar, si és que arriba, ja que cal fer el cap de setmana amb tranquil·litat, com fem sempre, i treure el màxim. Després diumenge veurem on podem ser i si es pot guanyar, però si no és possible, doncs a treure’n el màxim, com a Tailàndia”, va explicar.

Al recordar el títol de Moto3 el 2014, va recalcar que “llavors tenia menys punts d’avantatge i estava tot més en l’aire. Ara la situació és millor que llavors, però l’objectiu ha de ser el mateix”.

tracking