SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Acord entre Barça i Madrid

Els dos clubs proposen el 18 de desembre com a data del clàssic, la mateixa que planteja el comitè || La Lliga sol·licita el 4 de desembre en defensa dels drets audiovisuals de tots els equips

Luis Suárez i Messi durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva de l’Alabès.

Luis Suárez i Messi durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva de l’Alabès.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barça i Madrid van proposar ahir que el clàssic del dia 26, ajornat pel comitè de competició de la Federació Espanyola dijous a la nit, es disputi el 18 de desembre. Els dos clubs van coincidir en la proposta hores després que Competició fes pública la seua decisió i els donés com a termini fins dilluns per pactar una nova data. Mentrestant, la Lliga va demanar que el clàssic es traslladi al 4 de desembre “independentment de les opinions d’ambdós clubs”. L’organisme que presideix Javier Tebas afirma que les competències per fixar els horaris no corresponen als clubs i que el reglament de la RFEF no recull que el procediment sigui el proposat pel comitè de competició. “És a la Lliga a qui correspon vetllar per la maximització dels ingressos obtinguts de la comercialització dels drets audiovisuals de la competició professional”, va assenyalar la Lliga. Competició té previst emetre la seua resolució dilluns.

El Barça ja va manifestar la disconformitat a resituar el clàssic el 4 de desembre, ja que l’1 ha de visitar l’Atlètic. La Lliga va sol·licitar dimecres invertir l’ordre dels partits al calendari, però aquesta opció va ser descartada per totes les parts. Dijous a la nit, la Lliga va proposar el 7 de desembre, enmig de la jornada 16. En aquesta data, el calendari recull un Barcelona-Mallorca i un Madrid-Espanyol. La Lliga comptava per a aquesta idea amb el vistiplau del Mallorca i de l’Espanyol, però no va consultar el pla ni amb el Barça ni amb el Madrid. Segons fonts del club blanc, van rebutjar aquesta possibilitat al considerar que no tenia sentit afectar encara més partits. Van recordar, a més, el calendari de la Champions de tots dos clubs, que aquells dies podrien tenir encara oberta la seua classificació per a la següent fase. El dimarts 10, només tres dies després de la data proposada per Tebas, en l’última jornada de la fase de grups, el Barça visita l’Inter i el dimecres 11 el Madrid viatja a Bruges.

La sintonia es va anunciar en els escrits d’al·legacions que els clubs van presentar a competició dijous, ja que tots dos es mostraven en contra del canvi de seu i de la modificació del calendari, oberts a un ajornament. L’únic discrepant era Tebas, que tenia objeccions amb el 18 de desembre per la Copa. L’opció de l’ajornament era també la preferida pel Govern espanyol, segons fonts del ministeri de l’Interior, que van assegurar que era l’opció “raonable”.

El Barcelona va guanyar ahir l’Alba (103-84) en la tercera jornada d’una Eurolliga en què els blaugranes continuen sense conèixer la derrota i en la qual van revolucionar el joc després del descans per acabar sotmetent uns alemanys que poc van poder fer davant les exhibicions de Cory Higgins, Ante Tomic i Nikola Mirotic. Va ser un partit en què hi va haver menys públic del que és habitual, ja que les penyes blaugranes d’animació (Dracs 1991, Sang Culé, Penya Meritxell i Penya El Racó) no van assistir-hi a causa de la vaga. Continua sumant victòries el Barça en aquest inici d’Eurolliga, però aquest triomf no va ser tan fàcil com sembla indicar el marcador. Els blaugranes van firmar una exhibició, finalment, però l’Alba va posar les coses molt complicades a l’inici amb el seu encert exterior. No obstant, els interiors del Barça i l’encert que va arribar a mesura que escalfaven els canells van acabar per donar una versió blaugrana que espanta, en positiu. Per la seua part, el València va caure davant de l’Efes (78-83).

Luis Suárez i Messi durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva de l’Alabès.

Luis Suárez i Messi durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva de l’Alabès.FCB

tracking