SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez aconsegueix la pole que li faltava a Motegi

Àlex salva una caiguda i començarà quart en Moto2

Màrquez aconsegueix la pole que li faltava a Motegi

Màrquez aconsegueix la pole que li faltava a MotegiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Marc Màrquez (Repsol Honda), ja proclamat campió del món de MotoGP, ha aconseguit aquest dissabte en el Gran Premi del Japó la pole en l’únic circuit que se li resistia, en una jornada en la que els italians Luca Marini (Kalex) i Niccolò Antonelli (Honda) es van assegurar partir primers en Moto2 i Moto3 respectivament, mentre que Àlex Márquez (Estavella Galícia 0,0 Marc VDS), que va realitzar una de 'salvada' brutal, buscarà atansar-se al títol de la cilindrada intermèdia des de la quarta plaça.

En la categoria regna, el de Cervera va completar el seu historial de poles en aconseguir-la en l’únic traçat que li faltava fins el moment, Motegi, tot això després d’aguantar l’empenta de les Yamaha; els dos pilots del Petronas Yamaha SRT, l’italià Franco Morbidelli i el francès Fabio Quartararo, formaran també a primera fila, mentre que Maverick Viñales (Yamaha) començarà des del quart lloc.

A més, Aleix Espargaró (Aprilia) tancarà la tercera fila a l’ésser novè. Per la seua part, l’italià Valentino Rossi (Yamaha) comandarà una quarta línia que compartirà amb Àlex Rins (Suzuki), que va avançar des de la Q1, i amb Joan Mir (Suzuki).

Entre els que no van poder passar a la Q2, Pol Espargaró (KTM) sortirà quinzè, Jorge Lorenzo (Repsol Honda) ho farà dinovè i Tito Rabat (Ducati) últim, després que les seues molèsties a la mà li impedissin de rodar en la FP4 i la Q1.

En Moto2, Luca Marini (Kalex) va guanyar la partida als dos pilots del FlexBox HP 40 (Kalex), l’espanyol Augusto Fernández -segon del Mundial- i l’italià Lorenzo Baldassarri, per portar-se la seua primera pole de la temporada, tot en una sessió marcada per les condicions mixtes i en la que el líder, Àlex Màrquez (Estrella Galícia 0,0 Marc VDS), va salvar un dia que podia haver acabat malament.

El de Cervera, que domina el campionat (224) amb 40 punts d’avantatge sobre Augusto Fernández, va salvar una caiguda pràcticament segura després d’un 'high-sided' quedant-se en un lateral de la moto i fent-se lliscar-lo dempeus sobre la pista mullada durant diversos metres per a finalment parar la moto i tornar a pujar en ella. La seua habilitat li va permetre assegurar-se la quarta posició de sortida.

Quant a la resta d’espanyols, Jorge Navarro (Speed Up), que va accedir a la Q2 després de passar per la Q1, començarà cinquè, Iker Lecuona (KTM) iniciarà des de la tretzena plaça, Jorge Martín (KTM) des de la catorzena i Xavi Vierge (Estrella Galícia 0,0 Marc VDS) des de la vintena.

Finalment, en Moto3, l’espanyol Arón Canet (KTM), segon en el campionat, haurà d’anar a totes si vol retallar punts al líder, l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda); el valencià començarà vuitè, dos places per darrere del pilot transalpí.

La pole de la categoria petita va ser per a Niccolò Antonelli (Honda), que va avançar a la Q2 des de la Q1 com l’espanyol Alonso López (Estrella Galícia 0,0), que continua fent passos endavant i que aquest dissabte va firmar un segon lloc de sortida. També bona va ser l’actuació del seu company d’equip, Sergio García Dols, cinquè.

A més, Marcos Ramírez (Honda) sortirà dotzè, just per davant d’Albert Arenas (KTM). Jaume Masià (KTM), que es va quedar a les portes de passar a la Q2, començarà divuitè, i Raúl Fernández (KTM), vint-i-sisè, ambdós beneficiats per una sanció del txec Filip Salac (KTM).

tracking