Un altre correctiu per al Cadí

Encaixa la tercera derrota en una setmana, la segona en Lliga i per un marcador molt voluminós || Les de Bernat Canut no van existir en tot el partit contra un Gernika que les va ofegar en defensa

Tinara Moore intenta anotar davant la defensa de la sèrbia Nikolina Milic, la millor del partit.GERNIKA SASKI

El Cadí la Seu va encadenar ahir a Gernika la seua tercera derrota en una setmana, la segona en Lliga i, com a la primera amb el Perfumerías Avenida (37-73), per un marcador molt voluminós (66-43). Les lleidatanes, que venien de perdre en la seua estrena europea a Landes, van estar molt per sota del seu nivell i mai van entrar en el partit, que va ser un monòleg basc.

El Cadí ja va entrar malament en la disputa, molt permissiu en defensa i desencertat en atac, en gran part ofegat per la gran pressió defensiva del Gernika, que va posar un clar 9-2 als quatre minuts després d’un triple des de lluny de la nord-americana Wotja. Ella i, sobretot, la sèrbia Milic sota el cèrcol, van portar de corcoll la defensa urgellenca. Entre les dos van firmar 11 dels 13 punts del quadre basc en els primers 5 minuts (13-5), obligant Bernat Canut a demanar el primer temps mort. La situació no va millorar amb les indicacions del tècnic urgellenc i el Gernika, amb una Milic intractable a la pintura, va elevar la màxima renda fins als 14 punts, amb un triple de Molina-Prados gairebé sobre la botzina del final de quart (25-11). En l’inici del segon període les coses encara van anar a pitjor. El Cadí no existia, ni darrere ni davant, i el Gernika, amb una gran defensa i molta efectivitat, no parava d’eixamplar la renda, que va arribar a ser de 18 punts (31-13, m.13), obligant de nou Canut a parar el partit. Aquesta aturada sí que va donar resultat, almenys va parar la sagnia i va aconseguir reduir la renda fins als 11 punts al descans (35-24).

Però en l’arrancada de la segona meitat el partit va acabar de trencar-se. El Cadí va tornar a entrar en pista sense gràcia, permetent les ràpides transicions del rival i llançant tirs molt forçats. El Gernika, amb Milic de referent a les dos cistelles, va anar ampliant l’avantatge, que va arribar a ser de fins a 22 punts (51-29) coincidint amb la segona cistella d’una exurgellenca, Nogaye Lo. Una tímida reacció al final del quart, comandada per Laura Peña (51-34), va trencar la mala dinàmica, que va tornar en un últim assalt per oblidar, com tot el partit. El Cadí, que no li sortia res, va abaixar una mica els braços i el Gernika, al qual la temporada passada va arrabassar la tercera posició, li va passar per sobre, guanyant al final per 23 punts de diferència (66-43), si bé la màxima va arribar a ser de 28 (66-38).

“No estem preparats per jugar amb aquest tipus de rivals” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, es mostrava després del partit resignat per la derrota i conscient que el seu equip “ara mateix no està preparat per jugar davant d’aquest tipus de rivals, molt durs i físics, contra les quals les nostres debilitats surten a col·lació amb més força. No hem tingut en tot el partit ni un sol tir alliberat, ens costa molt generar-los”, va reconèixer el tècnic, que va assumir que “hem estat inferiors en tot al Gernika”.