SEGRE

DEPORTES_LUNES

El Barça passa en 9 jornades de la novena plaça a ser líder

La victòria a Eibar culmina la remuntada després d’un decebedor inici de Lliga

Ernesto Valverde, dissabte en el partit contra l’Eibar.

Ernesto Valverde, dissabte en el partit contra l’Eibar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona gaudeix per primera vegada del liderat aquesta temporada a LaLiga, al qual ha arribat en nou jornades, després que la derrota contra l’Athletic (1-0) el situés novè, i la victòria de dissabte al camp de l’Eibar (0-3), unida a l’entrepussada del Madrid a Mallorca (1-0), l’hagi col·locat al capdavant de la classificació.

És un liderat que el Barcelona esperava atacar el cap de setmana vinent al Camp Nou en el clàssic, que ha estat ajornat, però que va arribar dissabte arran de la combinació de resultats. Aquest ascens té una explicació: el Barcelona ha trobat la consistència en resultats que d’altres no han aguantat, entre els quals el Reial Madrid i Atlètic, el qual dissabte també es va deixar punts en la visita del València (1-1).

Pocs esperaven una situació com la que gaudeix ara l’equip blaugrana, no només per l’entrepussada a Bilbao i la ineficàcia a Pamplona, on es va deixar empatar un partit, per unes mans infantils de Gerard Piqué, sinó, sobretot, després del pèssim partit que va jugar a Granada, la sensació de la Lliga, on els de Valverde van oferir una actuació que va tornar a posar en el punt de mira alguns jugadors i el tècnic.

El Barça va començar a guanyar crèdit amb la victòria sobre el Vila-real (2-1), a la qual van seguir quatre més (Getafe, 0-2; Sevilla, 4-0; i Eibar, 0-3), inclosa una de la Lliga de Campions, davant l’Inter (2-1).

La mà de Valverde s’ha tornat a imposar. Destaca el trio a la medul·lar, que ja sembla fix, format per Arthur, Busquets i un De Jong que ja comença a enlluernar; en defensa s’ha guanyat seguretat, i en atac Messi, Griezmann i Suárez apunten a trident letal.

tracking